Szefizni, képet csinálni magunkról, filtereket használni - ezek ma már teljesen természetes, mindennapos dolgok. Már az sem elérhetetlen, hogy a mesterséges intelligenciával készíttessünk képet magunkról, és bár a látvány lenyűgöző lehet, mégsem biztos, hogy végül örülni fogunk majd az eredménynek.

Tökéletes lett a kép 

Egy nő kipróbálta az AI botot, kapott is egy tökéletes képet, ami meglepő érzéseket váltott ki belőle. Persze először lenyűgözte a látvány.  

Az arcom vékonyabb lett, a fogaim fehérebbek voltak, a bőröm hibátlan volt, a hajam ragyogott. 

Aztán elkezdte  kellemetlenül érezni  magát a saját fotója láttán. 

Bámultam a képeket, és azt kívántam, bárcsak tényleg így néznék ki. Tökéletes haj, olyan bőr, mintha frissen barnultam volna és olyan magabiztosság, amilyen nekem sosem volt.

Ő volt a képen, de mégsem. 

Ami a legjobban idegesített ezekben a fotókban, hogy az AI tökéletesre szerkesztette a vonásaimat, létrehozva egy olyan változatomat, amik megfelelnek a mostani szépségideálnak. 

Furcsa változásokat indított el benne a fotó 

A fotók elbizonytalanították önmagában. 

Láttam, hogy mások imádják az így készült képeket, de én nem tudtam igazán örülni neki. Nyugtalanító érzés alakult ki bennem, úgy éreztem,  hogy a szokásos, normális arcom nem felel meg a mesterséges intelligencia szabványainak. Ugyanakkor azt is láttam, mit lehetne kihozni belőlem, milyen lenne a legjobb, legszebb, legtökéletesebb formám. 

Azóta változatni akar magán. 

Amióta elkészült ez a kép, egyre többször gondolok arra, hogy megcsináltatom az arcomat, olyanra, amilyet az AI által készített fotón láttam. 

Via