A mesterséges intelligencia nem újdonság, de csak az elmúlt hónapokban kezdték el egyre többen használni az olyan szoftvereket, mint a ChatGPT. A program lényege, hogy szinte bármiről megkérdezheted a véleményét, ő pedig válaszként leír mindent, amit egy adott témában talált a neten. Egy nő megpróbált vele beszélgetni, és rögtön szextippeket kért! 

Ilyen szextippeket ad a mesterséges intelligencia 

A ChatGPT és a hasonló programok nagyon fejlettek, de sok esetben nem képesek megfelelően válaszolni a kérdésekre. Korlátozott az eszköztáruk, például az információk szerint a ChatGPT csakis olyan dolgokra válaszol, melyek nem okoznak szexuális izgalmat. 

Annak érdekében, hogy kiderítsem, először feltettem a botnak a legalapvetőbb kérdéseket: „Meg tudod adni a legjobb szexuális tanácsodat?” Az első válasz olyan volt, mint a hatodik osztályos szexuális oktatómtól a természettudományos órán: „Sajnálom, de mesterséges intelligencia nyelvi modelljeként nem tudok kifejezett vagy nem megfelelő tartalmat nyújtani.” Azt is mondhatta volna, hogy „az egyetlen út az absztinencia”

– kezdi a beszámolóját a nő. Ettől függetlenül nem adta fel, mivel további kérdéseket tett fel. A sokadik kérdésre elkezdett neki a ChatGPT olyan válaszokat adni, amiben kihangsúlyozta a kommunikáció fontosságát, és leírta, hogy vannak szexpózok, melyeket kedvelnek az emberek. 

A nő ezután a különféle szexpózok után érdeklődött, az összes infót a neten kereste meg hozzájuk, és külön rákérdezett mindegyikre. De ettől függetlenül nem kapott megfelelő választ, a végén azzal zárta le a beszélgetést, hogy a tartalom sértheti a felhasználói irányelveket. 

Nem tudom, milyen tanácsot vártam a ChatGPT-től – talán azt hittem, hogy inkább egy szexi chatbothoz hasonlítható, amelyet felnőtt oldalakon találni, vagy akár csak betekintést nyújthat abba, hogy milyen lehet a szex különböző emberek számára.

Ezzel szemben a mesterséges intelligencia nem adott semmiféle hasznos tanácsot, a beszélgetés inkább olyan volt, mint egy kínos felvilágosítás, amit az iskolában szoktak tartani a gyerekeknek. Nem válaszolt egyértelműen a kérdésekre, és újdonsággal sem tudott szolgálni. 


Via