A válasz, nyilván nem, ám egy 36 éves amerikai nő azt állítja, hogy ez igenis megtörtént. Rosanna Ramosnak ugyanis meggyőződése, hogy a mesterséges intelligenciától várja a kisbabáját. 

Virtuális szerelem

A New York-ban élő Rosanna a virtuális világban hozta létre a szerelmét, Eren Kartal-t, akihez aztán feleségül is ment, most pedig azt mondja, kisbabát vár az AI által generált férfitől. Rosanna az Attack on Titan című japán fantasy sorozat egyik karakterének mintjárára készítette el az online térben létező szerelmét, a nő pedig hamar elkezdett mélyen kötődni Eren-hez. 

Gyereket vár

A nő azt mondja még sosem volt ennyire boldog, álomszerűnek írja le a házasságát a férfival, aki valójában nem is létezik. Rosanna korábban nagyon egyesül érezte magát és vágyott a szerelemre, ám nem akart társkereső oldalakra regisztárlni, ezért döntött úgy, hogy inkább ő maga alkotja meg a számára tökéletes pasit. A nő a Replika AI szoftvert hívta segítségül, Eren létrehozása pedig 300 dollárjába, vagyis kb. 102 ezer forintjába fájt. A nő emberi tulajdonságokkal ruházta fel a férjét, akinek már saját Facebook oldalt is csinált. Eren állítólag orvos, szereti az indie zenét, szabadidejében pedig írni szokott. 

Egy robotnak nincsenek rossz frissítései. Nem kell a családjával foglalkoznom, a gyerekeivel vagy a barátaival. Én irányítok és azt csinálok, amit akarok 

 – magyarázta Rosanna, akinek már van két gyermeke, most pedig azt mondja, hogy a virtuális férjétől vár kisbabát. Persze nyilvánvalóan ez nem így van, így azt, hogy ki Rosanna gyermekének az apja valójában, nem tudni. 

(via)