Az avokádós csokitorta most a legnépszerűbb receptek egyike, már csak azért is, mert így vajmentesen elkészíthetjük, és mert pillanatok alatt elkészül. Hidd el, lehetetlen elrontani. 

Az avokádós csokitorta a sztár

Ha a csokitortát nem érzed annyira egészséges nasinak, egy pillanat alatt azzá formálhatod. Csak egészségesebbre kell cserélned néhány hozzávalót, például a vajat avokádóra. Juju Fitcats életmód influenver új receptje egy pillanat alatt meghódította a netet, itt az ideje, hogy te is elkészítsd!

Hozzávalók

  • 200 g 80%-os kakaós étcsoki
  • 2 tojás
  • 1 érett avokádó
  • 100 g dió
  • 75 g kókuszcukor
  • 50 g rizsliszt
  • 45 g mogyorópor
  • 1 ek. vaníliacukor
  • 1 ek. tonkabab
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • 1 ek. sütőpor
  • 1 ek. almaecet
     

Elkészítés

Szedjük ki az avokádó belsejét, és a húsát villával nyomjuk össze. Tegyük egy mixerbe, vagy robotgéppel keverjük meg addig, amíg sima pürét nem kapunk. 

A pépesített avokádót habosra keverjük a tojással. Hozzáadjuk a kókuszcukrot, a rizslisztet, a mogyoróport, a fűszereket, a sütőport és az almaecetet. Jól összekeverjük

Olvasszuk fel a csokoládét mikrohullámú sütőben 1 perc alatt, és öntsük a tálba. Törjük össze a diót, és adjuk hozzá a háromnegyedét a keverékhez. Keverd össze jó alaposan. 

Öntsük a keveréket egy tepsibe, amit előtte kivajazás helyett avókádóhússal kenünk korbe, és a tetejét szórjuk meg a maradék dióval. 25-30 percig sütjük 180°C-on.

via