Az avokádós csokitorta most a legnépszerűbb receptek egyike, már csak azért is, mert így vajmentesen elkészíthetjük, és mert pillanatok alatt elkészül. Hidd el, lehetetlen elrontani.
Az avokádós csokitorta a sztár
Ha a csokitortát nem érzed annyira egészséges nasinak, egy pillanat alatt azzá formálhatod. Csak egészségesebbre kell cserélned néhány hozzávalót, például a vajat avokádóra. Juju Fitcats életmód influenver új receptje egy pillanat alatt meghódította a netet, itt az ideje, hogy te is elkészítsd!
Hozzávalók
- 200 g 80%-os kakaós étcsoki
- 2 tojás
- 1 érett avokádó
- 100 g dió
- 75 g kókuszcukor
- 50 g rizsliszt
- 45 g mogyorópor
- 1 ek. vaníliacukor
- 1 ek. tonkabab
- 1 ek. őrölt fahéj
- 1 ek. sütőpor
- 1 ek. almaecet
Elkészítés
Szedjük ki az avokádó belsejét, és a húsát villával nyomjuk össze. Tegyük egy mixerbe, vagy robotgéppel keverjük meg addig, amíg sima pürét nem kapunk.
A pépesített avokádót habosra keverjük a tojással. Hozzáadjuk a kókuszcukrot, a rizslisztet, a mogyoróport, a fűszereket, a sütőport és az almaecetet. Jól összekeverjük
Olvasszuk fel a csokoládét mikrohullámú sütőben 1 perc alatt, és öntsük a tálba. Törjük össze a diót, és adjuk hozzá a háromnegyedét a keverékhez. Keverd össze jó alaposan.
Öntsük a keveréket egy tepsibe, amit előtte kivajazás helyett avókádóhússal kenünk korbe, és a tetejét szórjuk meg a maradék dióval. 25-30 percig sütjük 180°C-on.