Odáig vagy te is a bubble teáért, de kicsit sokkalod az árát? Akkor van egy jó hírünk, ugyanis ez a finomság könnyen elkészíthető akár otthon is. Íme legtökéletesebb bubble tea recept, amit garantáltan imádni fogsz. 

Egyszerű, de nagyszerű

Bár azt gondolhatnád, hogy a bubble teát nagyon macerás elkészíteni, de valójában elég hamar össze tudod dobni. Ráadásul számtalan variácóban elkészíthető, mi most egy egészen alap receptet hoztunk, ami konkrétan egyszerű, de nagyszerű. Az epres bubble tea, amivel ma készültünk neked friss eperből (opcionális, lehet fagyasztott is), barna cukorból, tápiókagyöngyből, fekete teából és tejből készül. 

Tehát a hozzávalók még egyszer 

  • kb. 10-12 szem eper 
  • 8 ek barna cukor 
  • 3/4 csésze tápiókagyöngy 
  • 2 filter fekete tea 
  • 1 csésze tej 

Elkészítés 

Először is készítsd el a tápiókagyöngyöket. Ehhez forralj egy lábasban vizet, majd tedd bele a gyöngyöket és tegyél hozzá 4 evőkanál barna cukrot. Ezután a hőmérsékletet vedd egy kicsit vissza és főzd 10-12 percig, egészen addig, amíg áttetszővé nem válnak. Ha megvan, szűrd le és öblítsd le. Ha szeretnéd, hogy még jobb legyen az ízélmény, akkor áztasd be egy kis időre eperszirupba. Miután ez kész mosd meg az epreket, vágd őket apró darabokra, majd tedd őket egy tálba és keverj hozzá 4 evőkanál cukrot. Ezt követően készítsd el a fekete teát, és hagyd egy kicsit kihűlni. Miután mindennel megvagy 1/3 csésze tápiókagyöngyöt tegyél pohárba, majd mehet rá fél csésze eper, majf fél csésze fekete tea, mindezt pedig öntsd fel fél csésze tejjel. Ha szükséged adj hozzá még jeged. A hozzávalókból két adagnyi mennyei bubble teád lesz. Csak tálald és élvezd! 

(via)