A répatorta sokak kedvence, hiszen nem nehéz elkészíteni, kifejezetten finom, tavasszal pedig csodásan mutat az asztalon. Most mutatunk egy receptet, amit akkor is el tudsz készíteni, ha nem vagy profi a sütésben! 

Mindenki imádja ezt a répatortát 

A répatorta elkészítése nem annyira nehéz, ez a recept pedig garantáltan meghozza majd a kedved a sütéshez. Húsvét előtt érdemes vele kísérletezni, ha vendégeket vársz, ők is biztosan imádni fogják az édességet. 

Hozzávalók a tortához: 

  • 375 gramm sárgarépa
  • 250 gramm liszt
  • 275 gramm cukor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 250 ml repceolaj
  • 4 tojás
  • 100 gramm őrölt mandula
  • 100 gramm mandula, apróra vágva

Hozzávalók a krémhez:

  • 350 gramm krémsajt
  • 5 evőkanál tejszín
  • 125 gramm porcukor

Elkészítés: 

Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra, ezután szétnyitható formát kivajazunk, és kevés liszttel megszórjuk.

Finomra reszeljük a sárgarépát. Majd mixeljük össze a lisztet a cukorral, a sütőporral és a vaníliás cukorral. Kézi mixerrel keverjük hozzá a repceolajat és a tojást, majd forgassuk bele a sárgarépát és az apróra vágott és őrölt mandulát.

A tésztát a formába öntjük és elsimítjuk, majd egy órára a sütőbe tesszük. Nagyjából 30 perc elteltével fedjük le alufóliával a tortát, hogy ne legyen túl sötét a teteje.

Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a krémsajtot a tejszínnel simára keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot. Addig keverjük, amíg a krém legszilárdabb állagú lesz. A tortát kivesszük a sütőből, megkenjük a krémmel, és mandulával vagy marcipánnal díszítjük.


Via