Szeretnél egy olyan csokis sajttorta receptet, amit szinte lehetetlen elrontani, és villám gyorsan készen van? Akkor Jamie Oliver verziója lesz a legjobb.
Hozzávalók
Elkészítés
- Vízgőz felett olvasszuk meg sóskaramellákat! Állandó kevergetés mellett tegyük a forró víz fölé, hogy ne álljon össze darabokba!
- Ezután 2 teáskanál olívaolajjal tegyük be egy aprítógépbe a háztartási kekszet, hogy por állagú legyen!
- Ha ez készen van, egy kivajazott tepsibe vagy tortaformába nyomkodjuk bele a háztartási kekszport, hogy egy 1 cm magas alapot készítsünk vele!
- Eközben egy mixerben csináljunk pépes állagú krémet a banánokból!
- Ha megvan a banános pép, adjuk hozzá az 500 g mascarponét, valamint a megolvasztott vajkaramellát. Csináljunk ebből krémet!
- Ha ez megvan, öntsük be a tortaformába, a kekszes alapra!
- Ha ezzel megvagy, tedd be a hűtőbe, hogy megdermedhessen!
- Ezután aprítsd fel a csokit, és szórd meg vele a sajttortát! Ha már úgy látod, hogy elég kemény, fogyaszthatod is.