Dobj el mindent, az Aperol Spritz után újabb koktél kapta meg a desszert változatát! Itt az Espresso Martini sajttorta, és most meg is mutatjuk, hogyan készítehted el.
Espresso Martini sajttorta
Hozzávalók:
A tésztához:
- 24 db Oreo keksz
- 4 evőkanál olvasztott vaj
- csipet só
A töltelékhez:
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál kávé
- 250 g szobahőmérsékletű krémsajt
- 200 g kristálycukor
- 3 nagy tojás
- 1/4 csésze kávélikőr
- csipet só
A krémhez:
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál kávé
- Kakaópor, kávészemek díszítésnek
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, majd egy csatos tortaformát bélelj ki sütőpapírral.
- Daráld le a kekszeket, keverd hozzá a vajat és a sót, majd nyomkodd a tortaforma aljára kb. 1 cm vastagságban, illetve az oldalára is kb. 1 cm magasan.
- Dobd be a sütőbe kb. 10-12 percre, majd hagyd kihűlni.
- Főzz le egy presszókávét, egy teáskanállal keverj el belőle a töltelékhez a tejszínben. A krémsajtot konyhai robotgép segítségével keverd simára, add hozzá a cukrot, majd egyenként a tojásokat. Most mehet bele a kávés tejszín is. Végül pedig a csipet sót és a kávélikőrt keverd bele.
- Vedd le a sütőt 160 fokra. A tortaforma oldalát borítsd be alufóliával, a krémet adagold a már kisült tésztára. Helyezd a tortaformát egy nagy tepsibe, és töltsd fel forró vízzel. Süsd a sajttortát, amíg a széle már megszilárdul, de a közepe még remegős (kb. 1-1,5 óra). Kapcsold ki a sütőt, nyissd ki az ajtaját, és hagyd hűlni kb. 1 órát. Vedd ki, és hűtsd le teljesen.
- Verd fel a tejszínt habbá a cukorral, majd óvatosan keverd hozzá a kávét. Kend meg vele a süti tetejét, majd díszítsd kakaóporral és kávészemekkel.