Az Aperol Spritz néhány éve robbant be, de azóta is az egyik legmenőbb koktélnak számít. Ha neked is az egyik kedvenced, itt az ideje elkészíteni a desszert verzióját!

Így készül az Aperol Spritz pohárkrém

Nem készül el villámgyorsan, az tény, de ha megkóstolod, rájössz, hogy megérte az előkészületeket! 

Hozzávalók a sütihez:

  • 25 dkg liszt    
  • csipet só
  • 3 teáskanál sütőpor 
  • 2,5 dl tej    
  • 1 db tojás    
  • 10 dkg cukor    
  • 0,5 dl olaj
  • 1/2 csésze Prosecco
  • 1 narancs héja

Hozzávalók a krémekhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor (+ a csomagoláson kért tej és cukor)
  • 3 evőkanál Aperol
  • tejszínhab
  • 1 csésze baracklekvár
  • 2 evőkanál Aperol
  • + 6 narancs díszítésnek

Elkészítés:

  1. Bármilyen vaníliás piskóta jó alapanyag, de a legegyszerűbb, ha sütsz egy gyors muffint. Ehhez melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Külön tálakban keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd dolgozd egybe egy csomómentes masszává. Ha kész, mehet a formákba, majd be a sütőbe kb. 20-25 percre.
  2. Amíg sül a tészta, főzd meg a pudingot a csomagoláson leírtak szerint. Hagyd kicsit hűlni, add hozzá az Aperolt, majd tedd be a hűtőbe.
  3. Egy kis tálban keverd össze az Aperolt és a lekvárt.
  4. Most jöhet az összeállítás! Egy pohár aljára kanalazz a pudingból, mehet rá egy szelet narancs (héj nélkül), pár kockányi süti, tejszínhab, aperol lekvár, végül díszítsd egy szelet naranccsal. Ha nagyobb poharat választottál, ismételd meg a rétegeket!
  5. Ez a mennyiség kb. 10 pohárhoz lesz elég.

Via