Az Aperol Spritz néhány éve robbant be, de azóta is az egyik legmenőbb koktélnak számít. Ha neked is az egyik kedvenced, itt az ideje elkészíteni a desszert verzióját!
Így készül az Aperol Spritz pohárkrém
Nem készül el villámgyorsan, az tény, de ha megkóstolod, rájössz, hogy megérte az előkészületeket!
Hozzávalók a sütihez:
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 3 teáskanál sütőpor
- 2,5 dl tej
- 1 db tojás
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl olaj
- 1/2 csésze Prosecco
- 1 narancs héja
Hozzávalók a krémekhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor (+ a csomagoláson kért tej és cukor)
- 3 evőkanál Aperol
- tejszínhab
- 1 csésze baracklekvár
- 2 evőkanál Aperol
- + 6 narancs díszítésnek
Elkészítés:
- Bármilyen vaníliás piskóta jó alapanyag, de a legegyszerűbb, ha sütsz egy gyors muffint. Ehhez melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Külön tálakban keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd dolgozd egybe egy csomómentes masszává. Ha kész, mehet a formákba, majd be a sütőbe kb. 20-25 percre.
- Amíg sül a tészta, főzd meg a pudingot a csomagoláson leírtak szerint. Hagyd kicsit hűlni, add hozzá az Aperolt, majd tedd be a hűtőbe.
- Egy kis tálban keverd össze az Aperolt és a lekvárt.
- Most jöhet az összeállítás! Egy pohár aljára kanalazz a pudingból, mehet rá egy szelet narancs (héj nélkül), pár kockányi süti, tejszínhab, aperol lekvár, végül díszítsd egy szelet naranccsal. Ha nagyobb poharat választottál, ismételd meg a rétegeket!
- Ez a mennyiség kb. 10 pohárhoz lesz elég.