A fülledt nyár estéken nincs is jobb, mint elszürcsölni egy jéghideg, finom koktélt. Ha pedig mindezt mondjuk egy medence partján teszed, akkor kétségtelen, megütötted a főnyereményt. Persze otthon is vihetsz egy kis fűszert a forrósággal teli hétköznapokba, éppen ezért most megmutatjuk a tökéletes aperol spritz recepjét, amitől garantáltan a legszürkébb hétköznap is pillanatok alatt izgalmassá válik. 

Mi is az az Aperol? 

Mielőtt megmutatnák a tuti kis receptünket, először is tisztázzuk, mi is az az Aperol, ami most már jó pár éve elképesztő népszerűségnek örvend. Az Aperol eredetileg Olaszországból származik, eredetileg pedig étkezések előtt, aperitifként itták, meleg időben pedig fröccsként fogyasztották. Neve is erre utal, ugyanis az Aperol az apero szóból származik, ami a francia aperitif szlengesített változata. Az Aperol ízvilágában a narancs és a rebarbara köszön vissza, alkoholtartalma pedig 11 százalék. Bár az Aperol fogyasztható önmagában is, de mi azért jobban szeretjük a fröccsös változatot, ezt a receptet mutatjuk most meg neked is. Ha vendégeket vársz ezzel a frissítővel nem tudsz mellélőni. 

Hozzávalók 

  • 1 üveg hűtött  Prosecco
  • 1 üveg Aperol
  • szóda
  • jégkockák
  • szelet narancs

Elkészítés 

Ha több vendégre készülsz és nem akarsz egyesével a poharakkal babrálni, akkor egy kancsóban is elkészítheted az aperolt. Persze itt fontos a mennyiségek kérdése, de nyugi segítünk. Egy normál méretű kancsóba önts bele 3 csésze Proseccot (ez amúgy kb. 1 üveg), majd mehet bele 2 csésze Aperol, végül 1 csésze szódavíz, majd jöhet a jég. A kancsós megoldással időt takaríthatsz meg és így már más dolgod nem is lesz, mint egyesével mindenki kitölteni az elkészült finomságot a borospoharába, amit természetesen díszithetsz grátiszként narancsszeletekkel.

Cosmo-tippek: így lesz még jobb az Aperol fröccs

  • Ügyelj rá, hogy az Aperol és Prosecco jéghideg legyen
  • A jeget mindig a végén add hozzá 
  • Ha nem akarod túl erősre keverni, tegyél bele több szódát 
  • A narancsszelet fokozza a citruros ízt 


(via)