Imádsz kávézni? Minden reggel azon gondolkozol, hogyan lehetne krémesebb vagy habosabb a napi italod? Most három olyan tippet is adunk, amivel a reggeli kávéd olyan lehet, akár csak egy kávézóban, mintha egy profi barista készítette volna el neked.

Szirupok

Nagyon szereted a kávékülönlegességeket, és az a hobbid hogy újabb és újabb ízeket próbálsz ki? Nos, egy kis utánajárással ezt otthon is megteheted, nem kell folyton vagyonokat költened az ízesített kávékra. Ma már több boltban is szuper szirupok kaphatóak, hatalmas választékkal. Nem kivételek ez alól a szezonális ízek sem, a sütőtökös lattét ugyanúgy elkészítheted otthon, sőt, karácsonykor a mézeskalácsosat is. Nézd meg a neten, hol van a hozzád legközelebbi bolt, ahol ilyen szirupokra lelhetsz, és építsd be a kávérutinodba.

Minőség

Eddig mindig csak levetted a legolcsóbb kávét a polcokról a boltban? Nos, ezután sokkal alaposabban válogatsz majd. Menj be egy közeli kávézóba, ahol árulnak kávékat, és merülj el ebben a világban. Vagy jelentkezz akár kávészemináriumokra, ahol mélyebb betekintést nyerhetsz, hogy mi a különbség kávé és kávé között. Hidd el, egyáltalán nem mindegy, hogy a kávéd honnan származik, vagy éppen milyen a pörkölése, ezek mind-mind szerepet játszanak a végeredményben.

Jégkocka

Állítsd a feje tetejére a dolgokat, és csinálj egy megbolondított jeges kávét. Ezután már ne csak sima jégkockákat tegyél az italba! Habosíts  fel egy kis tejet, és tegyél bele kávéból készült jégkockákat. Hidd el, téged is meglep majd, hogy így mennyire más íze lesz a kedvenc italodnak.

via