A Betty álnéven futó légiutas-kísérő felfedte, miért nem szabadna az utasoknak a repülőn kávét fogyasztani. Elképesztő oka van. 

Nem hiszed el, honnan van a víz

Miért ne engedhetnél meg magadnak a repülőn egy kis koffeint, teszed most fel magadnak minden bizonnyal a kérdést, de hidd el, tényleg bizarr oka van. Nos, a helyzet az, hogy a kávé főzéséhez használt víz ugyanabból a forrásból származik, mint amit a mosdók üzemeltetéséhez is használnak. Bizarr nem? Pedig sajnos igaz, ráadásul az egészségedre is nagyon káros lehet, ha ezt a lötyit megiszod. 

Súlyos fertőzés lehet a vége

Betty elmondta ugyanis, hogy egy vizeletvizsgálat során kiderült, E. coli baktérium van a szervezetében. Az E. coli egy olyan baktérium, ami általában az emberek és az állatok beleiben élősködik, bizonyos típusa pedig súlyos bélfertőzést okozhatnak. Ennek tünetei közé tartozhat a hasmenés, a gyötrő hasi fájdalom és a magas láz. Súlyosabb esetben nem kizárt a kiszáradás vagy éppen a veseelégtelenség. A legyengült immunrendszerű emberek pedig sokkal nagyobb veszélyben vannak, így például a kismamák, gyerekek vagy idősebb felnőttek különösen rizikós csoportnak számítanak. 

Lehet, hogy drámakirálynő vagyok, de ez egyszerűen tény, hogy ha repülés közben kávézol, akkor szó szerint WC vízet iszol, ami potenciálisan veszélyezteti az életed 

– magyarázta Betty, akinek az állításait egyébként az EasyJet szóvivője is megerősítette, azonban hozzátette, a vízvezeték kialakítása miatt semmiféle keresztszennyeződésről nem lehet szó, hiszen a tartályokat mindennap friss vízzel töltik fel. 

Inkább maradj a palackos megoldásoknál 

Noha, ebből az következhet, hogy akkor simán lehet kávézni a repülőn, de a Redditen egyéb rémsztorik is keringenek, amik miatt mégis célszerűbb úgy dönteni, hogy ezt hanyagolod. Légi-utas kísérők állítása szerint ugyani a vízforralókat nem igazán szokták tiszítani a repülőn, így majdnem biztos, hogy ezek a készülékek igazi baci tenyészetté alakulnak az idők során. Szóval, ha mindenképpen szeretnél szürcsölni valamit a repülőn, akkor maradj inkább a palackozott megoldásoknál, abból nem lehet baj. 

(via)