Az elmúlt években a légiutas-kísérők már többször adtak hasznos tippeket. Elárulták, hogy milyen cipőt tilos viselni a repülőn, vagy épp, hogy mivel jeleznek, ha probléma van a géppel. Most hasznos tippeket adtak a repülésre vonatkozóan. 

Ezeket senkinek sem szabad megtennie a repülés előtt

A légiutas-kísérők összegyűjtöttek pár olyan hibát, amit a legtöbb utas elkövet a repülés előtt vagy alatt. Szerintük ezek a leggyakoribbak, némelyikük pedig igazán súlyos hiba

Soha ne szállj fel nasi nélkül a gépre

Sosem tudhatod mi fog történni, ezért a légiutas-kísérők szerint mindig legyen nálad nasi. Rövidebb utakon nem mindig tudsz enni, és az is előfordulhat, hogy a hosszabb repülőút során nem ízlik majd az étel. Ilyen esetben jól jön, ha van nálad pár zacskó édesség. 

Nem szabad meleg vizet inni a repülőn

A víztartályokat csak nagyon ritkán tisztítják, így nem lehet tudni, hogy az adott gépen milyen állapotban van. Éppen ezért a vízmelegítő nem túl tiszta. Ugyanez vonatkozik egyébként a kávéra és a teára is, a légiutas-kísérők ezeket sem ajánlják.  

Sokan nem figyelnek a légiutas-kísérőkre

Az utazás során az egyik leggyakoribb hiba, hogy sokan nem figyelnek arra, amit a légiutas-kísérők mondanak. Pedig bizonyos esetekben ez akár életeket is menthet. 

Soha ne indulj el úgy, hogy nem tájékozódsz az adott helyről 

Gyakori hiba, amit a legtöbben elkövetnek, hogy csak az adott repteret nézik meg, ahova a gépük érkezik. Pedig előfordulhat, hogy a repülőgép valamiért nem tud leszállni városban. Éppen ezért ajánlott az úti cél, sőt ország többi repterét is megnézni, informálódni a szállodákról és a közlekedésről. 

Ne árulj el túl sok személyes információt 

Sok utas elköveti azt a hibát, hogy elkezdenek beszélgetni azzal az emberrel, aki mellettük ül. Persze ezzel még nem lenne gond, addig amíg elő nem kerülnek a túlságosan személyes kérdések. Sosem szabad személyes információkat megosztani, ahogyan az utazásodról sem tanácsos beszélni. 


Via