A légiutas-kísérők mindenre fel vannak készülve, éppen ezért mindig nagyon higgadtan tudják kezelni a problémás helyzeteket is. Vannak bizonyos jelek, melyekkel kommunikálnak, most pedig el is árulta a szakértő az egyik legfontosabbat. 

Így jelzik a légiutas-kísérők, ha gond van a géppel

Michael Gebicki utazási szakértő egy interjúban mesélt arról, hogy számos év tapasztalata, és sok beszélgetés után rájött, hogy mivel jeleznek egymásnak a légiutas-kísérők. Szerinte, ha a légiutas-kísérők megnézik a szárnyat az aggodalomra adhat okot. A pilóták őket szokták megkérni, hogy nézzenek rá, ha azt érzik, hogy valami gond van a repülés közben. A szakértő azt is elárulta, hogy ez a folyamat, hogyan zajlik

Ha a főstewardess kijön a folyosóra, és aggódva pillant ki az ablakokon, az a pilótafülke kérésére adott válasz lehet, hogy ellenőrizze a motort

– mondta Michael Gebicki.

A pánik elkerülése miatt a többi légiutas-kísérő pontosan tudja, hogyan ismerje fel, ha a felettesük azt jelzi nekik, hogy baj van.

Adott egy tanácsot is

A szakértő hozzátette, hogy a legfontosabb, hogy az utasok nyugodtak tudjanak maradni egy rázósabb út során is, mivel a pánik jóra nem vezet, valamint nem szabad elfelejteni, hogy statisztikailag sokkal nagyobb biztonságban vagy a repülőn, mint egy autóban.


Via