A New York-i légiutas-kísérő, Lisa Kulpa most felfedte, melyek azok a tárgyak, amiket sosem szabadna az utasoknak felvinni a repülőre. A fiatal lány a JetBlue légitársaságnál dolgozik, munkája során pedig egészen döbbenetes, milyen dolgokkal kellett már szembesülni. Az embereket gyakran ugyanis a súlyos pénzbünetés sem érdekli, így is megpróbálnak felcsempészni ezt azt az utastérbe. Lisa, most elárulta, mik azok, a dolgok, amiket nagyon nem kellene. 

Körömlakk, körömlakklemosó

Ezeket a termékeket egyáltalán nem szabad felvinni a gépre, ugyanis az egész utastérnek körömlakk és lemosó szaga lesz pillanatokon belül. Mivel egyesek nem bírák a erős szagokat, nem kizárt, hogy valaki rosszul lehet tőle.

Egyéb büdös dolgok is vannak, amik nem kívánatosak, ilyenek például a túl intenzív illatú vagy akár gyorséttermi ételek 

– magyarázza Lisa, aki kiemeli, hogy körömvágó ollót sem szabad felvinni a gépre. 

Alkohol 

Lisa arról is beszélt, a legnagyobb gondot az okozza, hogy az emberek gyakran saját alkoholt akarnak felvinni a fedélzetre. Ez azonban biztonsági problémákat vet fel, így ugyanis a légiutas-kísérők nem tudják figyelni, ki mennyi alkoholt fogyaszt, a szeszes ital viszont másként hat az emberekre a magasságban, így ez komoly gondot okozhat. Arról nem beszélve, hogy az ittas repülés akár pénzbírságot is vonhat maga után. 

Amit lehet 

Lisa szerint persze a tiltólistán túl van egy amolyan bakancslista is, hiszen néhány dolgot viszont érdemes felvinni mindenkinek a gépre. Ilyenek például a kocsikulcsok, személyes iratok, de ha mondjuk valaki nem szereti végig magán viselni a cipőjét, annak célszerű lehet bedobni egy házipapucsot is a kézipoggyászába. 

(via)