Ugyan mindenki azt hangsúlyozza, hogy minél hamarabb érdemes kiérni a reptérre, egy légiutas-kísérő, most ennek az ellenkezőjéről mesélt. 

Megéri késni? 

Az Emirates légitársaság egyik légiutas-kísérője, Kamila Jakubjakova felfedte a titkot, hogy miért érdemesebb egy kicsit később a repülőtérre érkezni, még akkor is ha úgy valószínűleg stresszesebb lesz az út.

Egy utazás alapból nagyon sok nehézséget gördíthet elénk, hatalmas nyomás nehezedhet ránk, hogy elérjük a járatot, és tutira mindent elpakoltunk-e. Az Emirates légiutas-kísérője szerint, azonban az egyik legjobb dolog amit tehetünk, ha az utolsó pillanatban érünk a beszálláshoz.

A túlfoglalás

Ugyanis néha a légitársaságok túlfoglalják a járatokat, mert azt gondolják, hogy nem jelenik meg mindenki. A probléma, vagyis az izgalmak viszont akkor kezdődnek, amikor mindenki fel is száll a járatra, aki előzetesen jegyet foglalt rá.

Ha a járat túlfoglalt, a turista osztályra jegyet váltott emberek közül, párat át kell helyezni a business class-ra, ők általában az utoljára érkező utasok, akiket már nem tudnak hova ülteni.

A trükk viszont csak akkor működik, hogyha valaki nem fapados légitársasággal utazik, hanem olyannal, amin található business class.

via