A neten terjedt el az a trükk, amivel sokak szerint jelentős helyet lehet spórolni. A praktika lényeg, hogy az utazás előtt minden gyógyszert ki kell venni az eredeti csomagolásából, és egy Tic Tac dobozba, vagy másik kisebb tárolóba ajánlatos tenni. Már sokan kipróbálták, most pedig a szakértők is megszólaltak a témában.

Nagyon veszélyes az új utazási trükk 

Nem könnyű becsomagolni egy utazásra, pláne akkor, ha csak kézipoggyásszal szeretnél utazni. Ilyen esetekben kötöttebb a súly, és a bőrönd mérete. Sokan éppen ezért minden neten látott praktikát kipróbálnak, ami azt ígéri, hogy jelentős helyet lehet vele megspórolni. Ám nem árt vigyázni, mivel vannak kifejezetten veszélyesek is. 

Egyre többen veszik ki a gyógyszereket az eredeti csomagolásából, és teszik különféle műanyag dobozokba, így jelentős hely megtakarítható. De a szakértők elárulták, hogy ez a praktika több veszélyt is rejt magában

A gyógyszercsomagolást egy kisebb tárolóedényre cserélni, amely esetleg valamivel kevesebb helyet foglal el a poggyászában, jó ötletnek tűnhet, de van néhány ok, amiért ez nem ajánlott. A gyógyszer eltávolítása az eredeti csomagolásból fennakadást okozhat a repülőtéren. A legrosszabb esetben előfordulhat, hogy ki kell dobnia a gyógyszert, mert előfordulhat, hogy a repülőtéri biztonságiak nem tudják azonosítani a gyógyszert, ha az nincs az eredeti csomagolásában

– magyarázta Mitesh Desai, a Landys Chemist igazgatója. 

Az eredeti csomagolásból való eltávolítás nem csupán fennakadásokat okozhat, hanem a biztonsági személyzet akár az utazást is felfüggesztheti. Volt olyan, aki ezért nem utazhatott el. A szakértő elárulta, hogy a gyógyszer eredeti csomagolása kiemelten fontos, mivel enélkül csökken a tabletta hatékonysága, így ez egy plusz ok, amiért sosem szabad anélkül magaddal vinni. 


Via