A nottinghami Natasha Coates egy ritka betegségben szenved: napi rendszerességgel harcol viszketéssel, duzzanattal és migrénnel, a különös kór miatt pedig már több mint 500 alkalommal került kórházba.

A fiatal nőnek hatalmas nehézségekkel kell megküzdenie nap mint nap: a Masztocita Aktivációs Szindrómának (MCAS) nevezett immunológiai rendellenesség rendkívüli allergiás reakciókat vált ki a 27 éves Natasha szervezetében, amelyhez elég egy olyan egyszerű tevékenység is, mint az izzadás vagy nevetés. 

Natasha első anafilaxiás sokkját 18 évesen tapasztalta meg, amikor azt mondták neki, hogy ez csak egyszeri eset, azonban nyolc évvel később még mindig adrenalin-inkejció mellett kell aludnia, és az összes barátját kiképezte az EpiPen-vakcina használatára.

Saját magam életben tartása egy teljes munkaidős állással ér fel 

- mondta a tornászlány, aki saját temetését már húszévesen eltervezte. Az allergiás reakciót szinte bármi kiválthatja nála, ezért Natasha sosem tudhatja, mikor jön a következő roham, ezért az étkezéseket leginkább az orosz ruletthez tudja hasonlítani. Néhány éve például majdnem meghalt egy éjszakán a barátaival, miután anafilaxiás sokkot kapott egy nevetőroham következtében.

A fiatal nő betegsége ellenére aktívan hódol szenvedélyének, a gimnasztikának, amit nyolcéves kora óta űz. Miután betegségét diagnosztizáták, mozgássérült sportolókkal kezdett versenyezni, és komoly sikereket is elért. 

Az allergiás reakciók előfordulása nálam elkerülhetetlenek, még akkor is, ha otthon ülök és nem csinálok semmit - mondta.

Via