Te is gyakran lefagyasztod azokat a dolgokat, amelyeket nem szeretnél, hogy a kukában landoljanak? Akkor itt az ideje, hogy mostantól kétszer is átgondold, mely termékek esetében döntesz így. Vannak ugyanis olyan élelmiszerek, amelyeket szigorúan tilos a fagyasztóba tenni. 

Egyes zöldségek és gyümölcsök

A magas víztartalmú zöldségeket egyáltalán nem ajánlott fagyasztva tárolni, hiszen ha mínuszokban töltenek hosszabb időt, elvesztik a zamatos, ropogós állagukat. Felolvasztáskor csoffadtak lesznek, állottak, egyáltalán nem adják meg azt a friss élményt, amit egy zöldségtől, vagy egy gyümölcstől várnál. 

Bizonyos tejtermékek

A túró, a tejszín, a tej, a joghurt, vagy a sajt lefagyasztása jó ötletnek tűnhet. Sokszor ezek csak nagyobb kiszerelésben kaphatók, ez pedig azt eredményezheti, hogy hiába közeledik a lejárat ideje, nem tudod elhasználni. Adná magát az ötlet, hogy lefagyasztod, ám itt is jelentős állagromlás következhet be. Darabossá válhatnak, pelyhesedhetnek, és az egész fogást elronthatják. 

Nyers tojás

Mennyi olyan recept van, ahol csak a tojássárgájára, vagy csak a tojásfehérjére van szükség! Mi is lehetne a logikus lépés, ha nem az, hogy akkor a másik, fölösleges részt lefagyasztod? Nos, rossz hírünk van, ezzel inkább ne próbálkozz! Itt is állagváltozás következik be, gumiszerű lesz tőle a tojás. 

via