Talán nem is gondoltad volna, de Meghan Markle imádja a finom ételeket, sőt amikor még működött a The Tig nevű életmódblogja, gyakran osztott meg jobbnál jobb recepteket és étterem értékeléseket is a felületén. 

A reggeli fontossága 

Meghan 2017-ben hagyott fel a blogolással, azt követően, hogy bejelentették eljegyzésüket Harry herceggel. A színésznő egy-egy bejegyzése azonban azóta is felbukkan a neten, valamint arra is sokan emlékeznek, hogy Meghan a következőképpen jellemezte magát:

Valaki, aki nem csak szereti, hanem értékeli is a jó ételek elkészítéséhez szükséges művészetet és készségeket. 

Meghan korábban a kiegyensúlyozott és egészséges étrend előnyeit hangsúlyozta, ám amióta megszületettek a gyermekei, azóta nem tagadja meg magától a kényeztető falatokat. Ennek ellenére hisz az egészséges étkezésben, a napjait rendre tápláló reggelivel kezdi. Sőt, a királyi szakértők szerint a reggelije már-már rituális jellegű, a hercegné ugyanis minden napot egy csésze citromos, forró vízzel indít, ezután pedig zabpelyhet eszik, mandulatejjel vagy szójatejjel, a finomságot pedig banánnal és agave sziruppal bolondítja meg.

A hercegné saját bevallása szerint ebédidőben mindig éhesebb, így olyankor nem vonja meg magától a nagyobb adagokat és a laktató ételeket, cserébe viszont vacsorára könnyedebb fogásokat választ. Gyakran eszik salátát, de nagyon szereti a japán konyha egyik hagyományos fogását, a szasimit, ami általában friss halból készül és szójaszósszal tálalják. Továbbá nagy rajongója a sushinak, korábban beszélt is arról, ez elengedhetetlen része az étrendjének. 

Gluténmentes és vegán 

Meghan alapvetően vegán és gluténmentes étrendet követ – bár alkalmanként sült csirkét eszik –, továbbá úgy gondolja, minden az egyensúlyoról szól. A hercegné odáig van az energizáló zöld turmixokért – amiket egyébként Katalin hercegné is imád –, ezeket a leveket jellemzően délután fogyasztja, kávé helyett, annak érdekében, hogy egy kis extra löketet kapjon a nap további részében.

Azt tapasztalom, hogy ez sokkal nagyobb lendületet ad, mint egy csésze expresszó 

– árulta el korábban a Todaynek Meghan. Persze a hercegné nem veti meg a nassolnivalókat sem, de ezen a téren is igyekszik az egészségesebb falatokat választani: az almaszeleteket egy kis mogyoróvajjal például nagyon szereti. 

Szeret főzni 

Meghan kedvenc étkezése egyébként a vasárnapi vacsora, amit imád ő maga elkészíteni a hozzá legközelebb álló személyeknek. 

Nagy rajongója vagyok a vasárnapi vacsoráknak. Akár bográcssültet, akár levest eszünk, a tény, hogy vasárnap este, egy kiadós vacsorára egybegyűlünk a családdal és a barátokkal, megnyugat 

– árulta el. 

Egy pohárka bor 

Bár Meghan nem nagy ivó, de egy-egy pohár bort nem tagad meg magától. A Tignanello nevű olasz borért például egyenesen rajong, ráadásul az életmódblogjának nevét is ez inspirálta. 

Természetesen néha megiszom egy pohár finom bort, és nagyon élvezem. Csináld azokat a dolgokat, amiket élvezel, az ésszerűség határain belül. Ismerd meg a tested, hogy mi a jó neked, és minden rendben lesz 

– magyarázta korábban egy interjúban Meghan. 

(via)