Harry herceg és Meghan Markle hetek óta bizonytalanságban tartotta a világot és nem utolsó sorban a királyi családot azzal kapcsolatban, hogy részt vesznek-e a koronázáson. 

Szerdán délután végül kiderült, Harry herceg ott lesz május 6-án, apja, Károly király koronázásán, Meghan azonban Amerikában marad. 


A hírt a Buckingham-palota közleménye is megerősítette.

A Buckingham-palota örömmel erősíti meg, hogy Sussex hercege részt vesz a koronázási szertartáson a Westminster apátságban május 6-án. Sussex hercegnéje Kaliforniában marad Archie herceggel és Lilibet hercegnővel.


Várható volt, hogy Harry ott lesz a koronázáson

Királyi szakértők korábban is úgy gondolták, hogy Harry végül elmegy majd a ceremóniára. Barátai is azt mondták, hogy sussex hercege mindenképpen szeretette volna jelenlétével támogatni édesapját ezen a fontos eseményen. A kérdés csupán az volt, hogy felesége elkíséri-e. 

Meghan döntése viszont nem meglepő. Egyrészt kínos lett volna számára – az elmúlt hónapok botrányai után – a királyi családdal találkozni, másrészt Archie születésnapja is a koronázás napjára esik, így két fontos családi esemény között kellett választania.

Via