A mi királyunk címmel jelenik meg új könyv a brit királyi családról, amiben nemcsak Károly királyról van szó, hanem Katalin hercegnéről is sok érdekesség kiderül.

A viszály Harryékkel

A könyvet a királyi családról Robert Jobson újságíró-szakértő szerezte, bennfenntes információk alapján. A könyv nem Károly király teljes életét veszi végig, hanem csak a család legutóbbi éveinek történetét, a Harry herceggel kapcsolatos első viszályoktól kezdve a pár távozásán keresztül a mai napig.

Szó esik benne Erzsébet királynő temetésének napjáról is, amire tavaly szeptember 19-én került sor. A szertartást többen nézték élőben, mint annak idején Vilmos és Katalin esküvőjét, mindenesetre a pár ebben a ceremóniában is kulcsszerepet kapott.

A temetés napjának egyik legemlékezetesebb jelenete volt, amikor állítólag Vilmos herceg ötletére ő, Katalin, Harry és Meghan Markle együtt mentek London utcáin a gyászmenetben.

Újraegyesülés... hát nem éppen

Bár a szertartás ezen részének az volt az értelme, hogy a két testvér megmutassa, hogy köztiszteletben álló nagyanyjuk halála kedvéért mégiscsak félre tudják tenni a köztük lévő ellentétet. Akkor még meg sem jelent Harry herceg könyve, szóval csak sejteni lehetett, hogy ez a bizonyos ellentét mennyire durva: például Harry és Vilmos verekedéséről se lehetett még akkor tudni.

Mindenesetre a könyv a következőt állítja:

Katalin később bevallotta a királyi család egyik idősebb tagjának, hogy a kép pár közötti neheztelés annyira erős volt, hogy a közös menet a legnehezebb dolog volt, amit életében meg kellett csinálnia.

Egyébként Katalin és Meghan között később, a templomban is lezajlott egy kínos pillanat.

Nagy kérdés jelenleg, hogy Vilmosék és Harryék újra találkozni fognak-e Károly király május 6-i koronázásán, mert ha igen, egy következő hasonló jelenetre lehet számítani. Mindkét testvér megkapta a meghívót, de hogy Harryék elfogadják-e, azt még nem lehet tudni.

Via