Vilmos herceg és Katalin hercegné már nagyon készülnek Károly király májusi koronázására. Azért pedig, hogy a dolgok rendben menjenek, kegyetlen, szívszorító döntéseket is meg kell hozniuk.

Katalin hercegné ezt most nem engedheti meg

Károly király koronázása fontos, hogy zökkenőmentesen menjen. Rengeteg a rizikófaktor, sok dolog megzavarhatja az eseményeket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a királyi család tagjai mindent megtegyenek, hogy legalább rajtuk ne múljon a történelmi esemény nyugalma és sikere. 

Katalin hercegné és Vilmos herceg éppen ezért, egy palotai forrás szerint nagyon nehéz döntést hozott: Lajos herceg várhatóan nem vesz részt a május 6-i koronázáson, méghozzá a múltban, a fontos eseményeken tanúsított viselkedése miatt. 

Lajos herceg otthon marad

Lajos herceg gyerek még, szeret bolondozni, szórakozni, vicceskedni. Őt nem zavarja, ha egy fontos eseményen van, nem érti még, milyen és mennyi szabályt kellene betartania. Ő Katalin hercegné és Vilmos herceg tudomására adja, ha unja már a dolgokat, és inkább játszani lenne kedve. 

Várhatóan, a több órás koronázás során szintén többször is unná már az eseményeket Lajos herceg, ezért a hírek szerint, ő nem vesz majd részt az eseményen. Ettől függetlenül, a másik két gyerek, György herceg és Sarolta hercegnő ott lesznek majd a május 6-i koronázáson.

via