Hatalmas bejelentést tett Vilmos herceg: Jacinda Ardern volt új-zélandi miniszterelnök vagyonkezelőként csatlakozott az Earthshot-díj jótékonysági szervezetéhez.  A Wales hercege által alapított elismerést környezetvédelmi Nobel-díjként is gyakran emlegetik. Most nagyon úgy tűnik, hogy a politikus csatlakozásával bosszút is állt Harry hercegen a testvére. 

Elhatárolódott Harryéktől 

Jacinda Ardern négy hónappal ezelőtt nyilvánosan elhatárolódott Harrytől és Meghantől a a Live to Lead című Netflix dokumentumsorozatuk miatt, melyben egy hosszabb interjú is szerepelt a politikussal. Korábban sokan azt feltételeztek, hogy Új-Zéland volt miniszterelnöke közel áll a házaspárhoz. A probléma az volt, hogy az interjú megjelenéséről nem tájékoztatták a politikust. Jacinda Ardern szerint Harry és Meghan toxikusak, akik inkább lettek celebek, mint a királyi család tagjai. 

Ezt mondta Vilmos herceg

Megtiszteltetés, hogy Jacindát a The Earthshot Prize csapatában üdvözölhetem. A fenntartható és környezetvédelmi megoldások támogatása iránti élethosszig tartó elkötelezettsége, valamint Új-Zéland miniszterelnökeként szerzett tapasztalata új gondolkodásmódot ad a küldetésünknek

- írta egy közleményben Vilmos herceg.

Mindenki ellenük fordul?

Jacinda Ardern először 2018-ban találkozott Harry herceggel és Meghan Markle-lel, de hamar barátságot kötöttek, sőt a két nő még később is levezelett, és találkozott Londonban. Most azonban úgy tűnik, hogy Új-Zéland egykori miniszterelnöke is inkább Vilmos herceg és Katalin hercegné pártján áll, akik a sok botrány ellenére csendben tűrnek. A kérdés már csak az, hogy Harry és Meghan, mit szólnak ahhoz, hogy egy újabb barátjuk fordult ellenük. 

Via