Richard Fitzwilliams királyi kommentátor elmondta, hogy a király koronázását úgy kell megszervezni, hogy az szolgálja az alkalom méltóságát, így egyértelműen biztosítani kell, hogy semmiképpen ne történhessen semmilyen kínos szituáció. Például Harry herceggel.  

Durva szabállyal akarják megakadályozni Harry herceg és Vilmos herceg veszekedését

Károly király koronázásának megszervezése sok kihívást állít a csapat elé, ezen pedig nem csupán nem könnyítenek a királyi család tagjai, hanem kifejezetten megnehezítik azt. Például Vilmos herceg és Harry herceg, akik jelenleg sem ápolnak túl jó viszonyt, ám az nem történhet meg, hogy a koronázáson kapnak össze. 

Richard Fitzwilliams elmondta, hogy május 6-án, a koronázáson Vilmos hercegnek és Katalin hercegnének nagyon fontos szerepe lesz. Viszont, Harry herceg és Meghan Markle egyáltalán nem ennyire kulcsszereplők, az udvar számára az sem tragédia, ha ők távol maradnak. Így nagyon fontos, hogy Harry herceg, vagy felesége ne tegyenek semmi olyat, ami esetleg rossz színben tüntetné fel Vilmos herceget. 

A szakértő szerint, az udvar szeretné bebizonyítani, hogy az angolok remekül szerveznek eseményeket és alkotnak szabályrendszereket. Ez a feltevés egy pillanat alatt hiúsulna meg, ha a testvérek veszekedni kezdenének. Éppen ezért, bombabiztos taktikájuk van arra, hogy Harry herceg és Vilmos herceg ne veszekedjenek: távol tartják őket egymástól. 

Katalin hercegné fél Harry hercegtől

Ugyan Harry herceg és Meghan Markle meghívást kapnak, egyáltalán nem biztos, hogy tiszteletüket teszik az eseményen. Egyelőre még nem adtak visszajelzést, ám Harry herceg már többször is feltételekhez kötötte az érkezését. Például, szeretne Vilmos herceggel és Károly herceggel külön találkozni és megjelenni az erkélyen. Nos, ezek nem működnek, ha távolságot kell tartaniuk. 

A bennfentesek szerint Katalin hercegné és Vilmos herceg nem szeretnék, ha Harry és Meghan részt vennének az eseményen, mivel attól tartanak, nekik ma már minden eladó, és nem szeretnék a beszélgetéseiket címlapon látni. 

via