Ez a karácsonyi süti pofon egyszerű, és mindenki imádja. Hidd el, nem tudod elrontani!

Hozzávalók a tésztához

  • 130 g vaj
  • 130 g cukor
  • 2 tojás
  • 300 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 evőkanál sárgabaracklekvár

Hozzávalók a töltelékhez

  • 200 g vaj
  • 200 g cukor
  • 2 ek. vaníliás cukor
  • 200 g őrölt mogyoró
  • 200 g mogyoró, apróra vágva
  • 4 evőkanál víz
  • olvasztott csoki

Elkészítés

  • Először gyúrd össze a tészta hozzávalóit, lapítsd ki, majd tedd sütőpapírra, és kendd meg baracklekvárral!
  • Ezután a melegítsd össze a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg ezek fel nem olvadnak. Ezek után keverd bele a mogyorót és a vizet. 
  • Ezt a keveréket öntsd a tésztára, és 175 fokon előmelegített sütőben, alsó-felső módban 25 percig süsd meg. 
  • Ha kész, vágd apró darabokra, és mártsd a sarkokat az olvasztott csokoládémázba.