A vegán sütőtökös muffin tökéletes őszre, de őszintén ez az a finomság, amit egész évben tudnánk enni. Réadásul elkészíteni is egyszerű, máris mutatjuk a receptet. 

Hozzávalók 10 muffinhoz 

  • 240 gramm liszt 
  • 1 evőkanál sütőpor 
  • fél teáskanál szódabikarbóna 
  • 1 teáskanál fahéj 
  • 1 teáskanál sütőtök pite fűszerkeverék 
  • fél teáskanál só 
  • 200 gramm barna cukor
  • 244 gramm sütőtök püré 
  • 66 gramm olaj 
  • 150 ml növényi tej 
  • 2 teáskanál vanilíakivonat 
  • tökmag 

Elkészítés 

Mielőtt nekiállnál a masszának melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Amíg a sütő melegszik, tedd egy tálba a lisztet (érdemes átszitálni), a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sütőtök pite fűszerkeveréket.

Ezután mehet hozzá a só is. Ha ez megvan, tedd egy kicsit félre és egy másik tálban, egy mixer segítségével keverd össze a cukrot, a sütőtökpürét és az olajat. Keverd úgy 2-3 percig, közepes fokozaton, ha pedig megvan, akkor mehet hozzá a tej és a vaníliakivonat.

Ezután mehetnek hozzá a másik tálban összekevert száraz hozzávalók. Lassan keverd a masszát egyneművé, ha pedig kész tedd a muffinpapírral kiblélet muffinsütőbe. A tetejét szórd meg tökmaggal, ezután pedig irány az előmelegített sütő.

A hőmérsékletet csökkentsd 180 fokra és hagyd sülni a muffinokat úgy 18-20 percig. Mennyei, gyorsan megvan, igazi vendégváró sütemény. 

(via)