A vegán sütőtökös muffin tökéletes őszre, de őszintén ez az a finomság, amit egész évben tudnánk enni. Réadásul elkészíteni is egyszerű, máris mutatjuk a receptet.
Hozzávalók 10 muffinhoz
- 240 gramm liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőtök pite fűszerkeverék
- fél teáskanál só
- 200 gramm barna cukor
- 244 gramm sütőtök püré
- 66 gramm olaj
- 150 ml növényi tej
- 2 teáskanál vanilíakivonat
- tökmag
Elkészítés
Mielőtt nekiállnál a masszának melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Amíg a sütő melegszik, tedd egy tálba a lisztet (érdemes átszitálni), a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sütőtök pite fűszerkeveréket.
Ezután mehet hozzá a só is. Ha ez megvan, tedd egy kicsit félre és egy másik tálban, egy mixer segítségével keverd össze a cukrot, a sütőtökpürét és az olajat. Keverd úgy 2-3 percig, közepes fokozaton, ha pedig megvan, akkor mehet hozzá a tej és a vaníliakivonat.
Ezután mehetnek hozzá a másik tálban összekevert száraz hozzávalók. Lassan keverd a masszát egyneművé, ha pedig kész tedd a muffinpapírral kiblélet muffinsütőbe. A tetejét szórd meg tökmaggal, ezután pedig irány az előmelegített sütő.
A hőmérsékletet csökkentsd 180 fokra és hagyd sülni a muffinokat úgy 18-20 percig. Mennyei, gyorsan megvan, igazi vendégváró sütemény.
(via)