A világ minden pillanatban változik, ám talán még sosem volt ennyire gyors. Mindig rohanunk, semmire nincs időnk, nem véletlenül keresik sokan kétségbeesetten a lelassulást. Ez még egyszerűbb, ha magas az intimitás IQ-d. Lássuk, neked milyen!

Csak egy kis nyugalomra vágyunk

A stabil párkapcsolat egy remek lehetőség arra, hogy az ember visszataláljon magához, és biztosítani tudja a work-life balanszot. Mindig nagyon jó hazatérni egy fárasztó munkanap után az otthon melegébe, ahol egy olyan társ várja az embert, aki minden helyzetben mellette áll. 

Persze van, hogy a helyzet megeszi a kapcsolatot, és a nyugalom helyett újabb veszekedések várnak az emberre, és újabb csatákat kell megvívniuk. Itt jön a képbe az intimitás IQ. 

A teszt

Képzeld el, hogy összevesztek a pasiddal. Vitáztok, és nagyon kényelmetlenül érzed magad, ha egy térben kell lennetek. Hogyan viselkedsz? 

A) Csak azért is ott maradok, és megpróbálom megoldani a szituációt. Ha elmenekülök, soha nem rendezzük a dolgot, és őt is a maradásra kérem. 

B) Elmegyek, mert nem bírok ott lenni, és egyáltalán nincs kedvem hozzá. Magamban dühöngök. 

Nos, ha az első megoldást választottad, akkor az intimitás IQ-d elég fejlett, a nyugalom megteremtésében igazi mester vagy. Ám ha az utóbbit, akkor van még min dolgozni, hiszen ebből semmi jó nem sülhet ki, de mindenképpen lassabban értek majd el a megoldáshoz. 

Az intimitás IQ azt méri, hogy mennyire tudjátok megteremteni a fizikai és lelki közelséget még akkor is, amikor egyébként nem vagytok jóban, és nem megy annyira egyszerűen, mint általában. 

Akinek magas az intimitás IQ-ja, az engedi, hogy a partnerével való viszonya újra jó legyen, nem akar bennemaradni a konfliktusban, mindig a megoldást keresi. Akkor is a közelébe engedi a partnert, amikor dühös rá, hogy a konfliktus mihamarabb véget érjen. 

Hogyan javíthatsz az intimitás IQ-don? 

A magaddal való kapcsolatod nagyban befolyásolja, hogy mennyire magas, így az önmunka kispórolhatatlan ebben a helyzetben. Nem teheted meg, hogy ne foglalkozz magaddal, hiszen csak akkor leszel nyitott és elfogadó a másik irányába, ha magaddal rendben vagy. Így figyelj az érzéseidre, a meglátásaidra, gondolkozz rendszerben, gondolj magadra is! Ha önmagaddal békében vagy, akkor egy olyan elégedettség jár majd át, amivel nem tudsz hibázni. 

via