Korábban már írtunk róla, hogy hamarosan érkezik az új iPhone. Ez azt is jelenti, hogy friss szoftver is elérhető lesz, ami nagy valószínűséggel ősszel jelenik meg. Éppen ezért a szakértők szerint érdemes a régebbi telefonokat még ősz előtt eladni, hiszen eshet az értékük. 

Ezek az iPhone-ok már nem kapják meg az új szoftvert 

Júniusban lesz az Apple éves rendezvénye, amikor bejelentik a legújabb telefonokat, és az iOS 18-at. Pletykák már jelentek meg az új szoftverről, az információk szerint sokkal nagyobb szerepet kap majd a mesterséges intelligencia. Friss funkciókkal bővül majd a Siri és az iMessage, emellett személyre szabható lesz többek között a főképernyő. 

Az viszont biztos, hogy bizonyos telefonokon már nem fog futni a legújabb iOS. A pletykák szerint a 2018 előtti iPhone-ok már nem tudják majd futtatni az új szoftvereket. Az Apple szerint ezek a készülékek hardvere és tárhelye már nem teszi lehetővé, hogy minden funkció megfelelően működjön, ezért az iOS 18 nem fog rajta futni

Így tehát az iPhone 8-tól régebbi készülékek már nem kapnak frissítést. Természetesen a telefonokat továbbra is lehet majd használni, és a jelenlegi szoftver újabb verzióit lehet majd rájuk telepíteni, de az iOS 18 már nem fog rajtuk futni. Egyébként ez egy újítás, hiszen a hírek szerint az iPhone XR és XS nem kerülnek ki a támogatott készülékek listájából. 


Via