Lezajlott az Apple éves rendezvénye, amin többek között bemutatták a legújabb iPhone készüléket. A cég sok újdongással bővítette a palettát, melyeknek egy része szinte minden felhasználó számára elérhető lesz az iOS 17 bevezetésével. 

Hamarosan érkezik az iOS 17 

Az Apple júniusban jelentette be, hogy az új telefonokkal együtt érkezik az iOS 17. Akkor még nem árulták el a pontos dátumot, de most végre bejelentették, hogy legelőször szeptember 18-án lehet frissíteni a telefonokat a legújabb verziókra. Sajnos ez nem mindenkinek jó hír, hiszen lesznek telefonok, melyekre már nem érhető el, ilyen az iPhone 8 és az iPhone X. 

Az új szoftver rengeteg frissítést tartalmaz, például megváltozik az AirDrop, a felhasználók most már a kontaktokat is megoszthatják egymással. Frissítéseket kap a FaceTime, illetve megjelenik az élő bejelentkezés az Üzenetekben. A cég szóvivői elárulták, hogy az új funkciók lehetővé teszik, hogy sokkal személyesebbé váljon az iPhone. 

Ezeken a telefonokon lesz elérhető

Az Apple korábban már bejelentette, hogy az iPhone 8 és az iPhone X már nem kapják meg a legújabb frissítéseket, így ezek a telefonokon csak az iOS 16 fog futni. Emellett kiadtak egy listát is azokról a készülékekről, melyekre biztosan letölthető a legújabb szoftver. Minden olyan telefon frissíthető, ami újabb, mint az iPhone XR, iPhone XS, ez vonatkozik az iPhone SE készülékekre is, ha 2. generációsok vagy attól újabbak. 


Via