Nagyon rossz érzés lehet, ha azt álmodod, megcsaltad a párod, éppen ezért biztosan az is foglalkoztat, miért lehet ez, mit jelenthet fontos. Nyugi, a szakértők szerint a hűtlenségről álmodni nem feltétlenül rossz dolog, sőt rejtett jelentése lehet. Máris felfedjük, mi az. 

Bűnös utak 

Lauri Loewenberg, álomelemző azt mondja az efféle álmok egyáltalán nem azt jelentik, hogy valaki a félrelépésen gondolkodik. Sőt, gyakorlatilag éppen az ellenkezője, de az is tény, hogy a jelenlegi kapcsolatban fellép egyfajta zavar, ami miatt az álmodó éjszakáknként bűnös útakra téved. 

Kutatásom és tapasztalataim során arra jöttem rá, hogy az álombéli megcsalás a bűntudat és az aggodalom egyfajta szimbóluma. Az érintett általában azon aggódik ugyanis, hogy túl kevés időt fordít a párkapcsolatára, ez pedig szorongás érzését váltja ki, mi az álmokban manifesztálódik 

– magyarázza a szakérő. Persze egyéb más oka is lehet annak, ha valaki hűtlenségről álmodik. A kutatások szerint elképzelhető, hogy az élet valamely területén becsapod, ámítod magad, de egyáltalán nem biztos, hogy ez a kapcsolatodra vonatkozik. Az is lehet, hogy az alapvető elveidhez nem vagy hűséges, álmodban pedig ez vetül ki megcsalás formájában. 

Lehet, hogy köze sincs a kapcsolathoz

Elképesztő, de a tanulmányok szerint azok az emberek, akik nem hűségesek például a diétájukhoz vagy az edzéstervükhöz sokkal nagyobb valószínűséggel lépnek félre az álmaikban. Ennek viszont egyértelműen nincs köze ahhoz, hogy rendben van-e a párkapcsolatuk vagy nincs. Szóval nyugi, a félrelépésről szóló álmaid nagy eséllyel nem arra utalnak, hogy valami baj van közted és a pasid között, de ha mégis úgy érzed beszélnetek kell néhány dologról, akkor ne habozz, hiszen az őszinteség a legfontosabb. 

(via)