Nyáron mindenki a gyors desszerteket kedveli, amik hamar elkészülnek, és még a sütőt sem kell miattuk bekapcsolni. Ez az epertorta pontosan ilyen, és ami a legjobb, pár hozzávalóból elkészül, így bármikor összedobhatod

Hozzávalók: 

  • 450 gramm eper
  • 300 gramm tejszínhab (ha szereted, keverhetsz bele egy csomag vaníliás cukrot)
  • 200 gramm vajas keksz

Elkészítés: 

  • Elsőként az epret apróra vágjuk és félretesszük. Majd a habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, adhatsz hozzá egy kevés habfixálót, de ez nem szükséges. 
  • Vegyél elő egy 20 x 20 centiméteres formát, és kezd el rétegezni a sütit. Először egy réteg krém kerül az aljára, majd jöhet a keksz, ezután ismét krém, eper és krém. Egészen addig folytasd, amíg el nem fogy az egész. 
  • Ezután tedd az egészet 3 órára a hűtőbe, ennyi idő alatt összeállnak a rétegek. Találás előtt még tegyél egy kevés epret a tetejére, majd óvatosan szeleteld fel. 
  • Eper helyett készítheted málnával, ribizlivel vagy akár áfonyával. 

Via