Ugye te is imádod a recepteket, amik szembejönnek veled az Instagramon vagy éppen a TikTok-on? Mi bevalljuk, sorra mentjük el őket, hogy később visszakereshessük, hiszen egyik jobb, mint a másik. Nemrég egy szuper sajttorta brownie receptre bukkantuk rá, amit mindenképpen szerettünk volna veled is megosztani.
Igen, jól olvasod sajttorta brownie! 😍 A sajttortát imádjuk, a browniet imádjuk, és egészen biztosak voltunk benne, hogy ez kombóban valami egészen elképesztő. Hát, nem tévedtünk, ugyanis zseniálisan mennyei, olyan, ami után fixen mind a 10 ujjad megnyalod te is, és persze azok is, akiknek elkészíted. Jólvan, jólvan nem csigázunk tovább, mutatjuk a receptet!
Hozzávalók 16 darabhoz
- 225 g fehér csokoládé darabokra törve
- 115 g sótlan vaj
- 2 nagy tojás
- 70 g kristálycukor
- 2 tk vanília kivonat
- 1⁄2 tk citromlé vagy fehér ecet
- Erős piros ételfesték (a mennyiség attól függ, hogy milyen fényes legyen a brownie)
- 145 g sima liszt
- 10 g kakaópor
- 1 teáskanál só
A sajttortához
- 225 g zsíros krémsajt, szobahőmérsékleten
- 60 g kristálycukor
- 1 nagy tojás, szobahőmérsékleten
- 1 tk vanília kivonat
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, ha légkeveréses akkor elég csak 150-re. Ezután bélelj ki egy négyzet alakú tepsit sütőpapírral. Eközben a fehér csokit és a vajat olvaszd fel a mikróban, néhányszor kevergesd meg, majd hevítsd egészen addig, amíg sima és folyós nem lesz. Ezt hagyd hűlni, addig jöhetnek a további lépések.
- Egy nagy tálban a tojásokat kézi mixerrel verd habosra (ez akár 5-10 percig is eltarthat), majd add hozzá a cukrot, a vaníliakivonatot, a citromlevet, a fehér ecetet és a piros ételfestéket. Ezután öntsd hozzá a fehér csokis keveréket és keverd addig amíg össze nem áll. Élénk rózsaszín-vörösnek kell lennie. Ha ez nem sikerül, akkor adhatsz hozzá még egy kis ételfestéket.
- Ezután add hozzá a lisztet, a kakóport és a sót, majd egy fakanállal az egészet forgasd össze. Aztán a tészta háromnegyedét kanalzd az előkészített formába, és simítsd el a szélekig.
- Ha ez megvan, jöhet a sajttorta: egy közepes méretű tálban, elektromos habverővel keverd össze sajtot, a cuktor, a tojás és a vaníliát egészen addig, amíg össze nem áll. Viszont ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert akkor nagyon folyós lesz.
- Ha ez is kész, akkor a sajttortát kend rá a brownie-ra, a szélekig simítsd el, a maradék brownie tésztát pedig simítsd ennek a tetejére. Majd mehet a sütőbe, kb. 25-30 percre. Egészen addig kell sütni, ami a teteje már nem tűnik nedvesnek, a széle pedig enyhén megreped. Miután kész, hagyd teljesen kihűlni, akár hűtőbe is teheted éjszakára. Ebből a mennyiségből nagyjából 16 kis kockád lesz. A végeredmény mesés, frenetikus, csodás, már ami a látvány illeti, az íze pedig szavakkal le nem írható, ugyanis valami hihetetlenül finom. Hajrá, mikor próbálod ki?
(via)