Ugye te is imádod a recepteket, amik szembejönnek veled az Instagramon vagy éppen a TikTok-on? Mi bevalljuk, sorra mentjük el őket, hogy később visszakereshessük, hiszen egyik jobb, mint a másik. Nemrég egy szuper sajttorta brownie receptre bukkantuk rá, amit mindenképpen szerettünk volna veled is megosztani. 

Igen, jól olvasod sajttorta brownie! 😍 A sajttortát imádjuk, a browniet imádjuk, és egészen biztosak voltunk benne, hogy ez kombóban valami egészen elképesztő. Hát, nem tévedtünk, ugyanis zseniálisan mennyei, olyan, ami után fixen mind a 10 ujjad megnyalod te is, és persze azok is, akiknek elkészíted. Jólvan, jólvan nem csigázunk tovább, mutatjuk a receptet! 

Hozzávalók 16 darabhoz 

  • 225 g fehér csokoládé darabokra törve
  • 115 g sótlan vaj
  • 2 nagy tojás
  • 70 g kristálycukor
  • 2 tk vanília kivonat
  • 1⁄2 tk citromlé vagy fehér ecet
  • Erős piros ételfesték (a mennyiség attól függ, hogy milyen fényes legyen a brownie)
  • 145 g sima liszt
  • 10 g kakaópor
  • 1 teáskanál só

A sajttortához 

  • 225 g zsíros krémsajt, szobahőmérsékleten
  • 60 g kristálycukor
  • 1 nagy tojás, szobahőmérsékleten
  • 1 tk vanília kivonat

Elkészítés 

  • Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, ha légkeveréses akkor elég csak 150-re. Ezután bélelj ki egy négyzet alakú tepsit sütőpapírral. Eközben a fehér csokit és a vajat olvaszd fel a mikróban, néhányszor kevergesd meg, majd hevítsd egészen addig, amíg sima és folyós nem lesz. Ezt hagyd hűlni, addig jöhetnek a további lépések. 
  • Egy nagy tálban a tojásokat kézi mixerrel verd habosra (ez akár 5-10 percig is eltarthat), majd add hozzá a cukrot, a vaníliakivonatot, a citromlevet, a fehér ecetet és a piros ételfestéket. Ezután öntsd hozzá a fehér csokis keveréket és keverd addig amíg össze nem áll. Élénk rózsaszín-vörösnek kell lennie. Ha ez nem sikerül, akkor adhatsz hozzá még egy kis ételfestéket. 
  • Ezután add hozzá a lisztet, a kakóport és a sót, majd egy fakanállal az egészet forgasd össze. Aztán a tészta háromnegyedét kanalzd az előkészített formába, és simítsd el a szélekig. 
  • Ha ez megvan, jöhet a sajttorta: egy közepes méretű tálban, elektromos habverővel keverd össze sajtot, a cuktor, a tojás és a vaníliát egészen addig, amíg össze nem áll. Viszont ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert akkor nagyon folyós lesz. 
  • Ha ez is kész, akkor a sajttortát kend rá a brownie-ra, a szélekig simítsd el, a maradék brownie tésztát pedig simítsd ennek a tetejére. Majd mehet a sütőbe, kb. 25-30 percre. Egészen addig kell sütni, ami a teteje már nem tűnik nedvesnek, a széle pedig enyhén megreped. Miután kész, hagyd teljesen kihűlni, akár hűtőbe is teheted éjszakára. Ebből a mennyiségből nagyjából 16 kis kockád lesz. A végeredmény mesés, frenetikus, csodás, már ami a látvány illeti, az íze pedig szavakkal le nem írható, ugyanis valami hihetetlenül finom. Hajrá, mikor próbálod ki? 

(via)