A fahéjas tekercs mindig szuper ötlet, ám egy kis sütőtökkel megbolondítva igazi őszi desszert lehet belőle!
A tésztához szükséges:
- 80 ml tej
- 28 g sótlan vaj
- 115 g sütőtökpüré
- 50 g kristálycukor
- 1 csipet reszelt szerecsendió
- 1 csipet só
- 1 nagy tojás
- 1 csomag száraz élesztő
- 335 g liszt
A töltelék hozzávalói:
- 85 g sótlan vaj
- 100 g barna cukor
- 1 evőkanál fahéjpor
Ízlés szerint az extrák:
- 1 csipet reszelt szerecsendió
- 1 csipet őrölt szegfűbors mag
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
A mázhoz:
- 113 g krémsajt
- 45 ml juharszirup
- 15 ml tej
- 80 g porcukor
- 1 csipet fahéj
Elkészítés:
- A 28 g vajat olvaszd fel lassú tűzön a tejjel együtt.
- A sütőtökpürét, a kristálycukrot, a szerecsendiót, és a sót keverd össze.
- Az élesztőt, a vajas keveréket és a tojást is keverd össze.Ehhez adj hozzá 173 g lisztet, és azt is apránként keverd hozzá.
- A maradék liszt segítségével gyúrd addig, amíg elmúlik a tészta ragacsossága, és egynemű lesz.
- Ezután nyújtsd ki a tésztát!
- Ezután olvasztott vajjal kend meg a tésztát, majd keverd össze a fahéjat és a cukrot, ls szórd meg vele a lapot.
- Tekerd fel, majd vágj a rúdból 10-12 darab csigát.
- 180 fokon süsd 7 percen át alufóliával letakarva, majd 23 percig simán.
- Most jön a máz, amelyhez csak keverj össze minden hozzávalót, és kend meg vele a csigákat. Jó étvágyat!