A fahéjas tekercs mindig szuper ötlet, ám egy kis sütőtökkel megbolondítva igazi őszi desszert lehet belőle!

A tésztához szükséges:

  • 80 ml tej
  • 28 g sótlan vaj
  • 115 g sütőtökpüré
  • 50 g kristálycukor
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 1 csipet só
  • 1 nagy tojás
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 335 g liszt

A töltelék hozzávalói:

  • 85 g sótlan vaj
  • 100 g barna cukor
  • 1 evőkanál fahéjpor

Ízlés szerint az extrák:

  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 1 csipet őrölt  szegfűbors mag
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg 

A mázhoz:

  • 113 g krémsajt
  • 45 ml juharszirup
  • 15 ml tej
  • 80 g porcukor
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés: 

  • A 28 g vajat olvaszd fel lassú tűzön a tejjel együtt. 
  • A sütőtökpürét, a kristálycukrot, a szerecsendiót, és a sót keverd össze.
  • Az élesztőt, a vajas keveréket és a tojást is keverd össze.Ehhez adj hozzá 173 g lisztet, és azt is apránként keverd hozzá. 
  • A maradék liszt segítségével gyúrd addig, amíg elmúlik a tészta ragacsossága, és egynemű lesz.
  • Ezután nyújtsd ki a tésztát!
  • Ezután olvasztott vajjal kend meg a tésztát, majd keverd össze a fahéjat és a cukrot, ls szórd meg vele a lapot. 
  • Tekerd fel, majd vágj a rúdból 10-12 darab csigát. 
  • 180 fokon süsd 7 percen át alufóliával letakarva, majd 23 percig simán. 
  • Most jön a máz, amelyhez csak keverj össze minden hozzávalót, és kend meg vele a csigákat. Jó étvágyat!

via