Rengetegen úgy gondolják, hogy akkor sincs kedvük unatkozni, amikor a mosdóba mennek. Éppen ezért sokan magukkal viszik a telefonjaikat ezekre a percekre is. Pedig ez egyáltalán nem helyes, mivel káros hatása lehet az egészségedre is.

Nem a bacik a legveszélyesebbek

A Stanford és a Harvard gasztroenterológusai készítettek tanulmányt arról, mennyire jó ötlet bevinni a mobiltelefont a toalettre. Az orvosok felfedezték, hogy ennek a tevékenységnek nagyon komoly egészségügyi következményei le lehetnek.

Na de miért is, és hogyan árt a telefon ebben a meglehetősen intim helyzetben? Ha ezen a helyen görgeted a híreket, vagy nézed a reels videókat, az sokkal hosszabb ideig tart a mosdóban. Ez extra megterhelést és nyomást okoz a végbél számára.

Ez pedig olyan problémákhoz vezethet, mint az aranyér vagy éppen repedéseket is okozhat igen kellemetlen helyeken. A legkomolyabb következmény a végbélsüllyedés lehet, ez akkor fordul elő amikor a végbél megereszkedik, ami hidd el, sokkal rosszabb, mint 5 unalmas perc.

Legalább ezt tedd meg, ha a mosdóban telefonozol

Természetesen a baktériumok számára ez egy remek táptalaj, nem véletlen, hogy a tanulmányok kimutatták, hogy egy átlagos okostelefon sokkal koszosabb, mint egy nyilvános vécé ülőkéje.

Ha nem tudsz a mosdón történő telefonozásról leszokni, legalább egy fertőtlenítő kendővel töröld meg a telefonodat minden alkalommal, amikor kijössz a mosdóból.