Vendéglátózni nem egyszerű, ezt szinte minden egyetemista megtapasztalhatja. Mert hogy ez a legnépszerűbb diákmunka a fiatal felnőttek körében. Pubokban, kávézókban keresik meg az albérlet árát sokan azok közül a diákok közül, akik az egyetem mellett maguk állják a számláikat is. Most egy 18 éves fiatal akadt ki nyilvánosan, aki az amerikai Starbucks alkalmazottja, és lelkileg úgy érzi, kicsinálja munkája.

A vendéglátós munkánál a legtöbb a vendégeken múlik

Mivel egész nap emberekkel kell kommunikálni a technikai feladatok mellett, nem ritka, hogy a pultos élet egy-egy nap igen megterhelő tud lenni. Egy ezt megmutató videó lett a TikTok egyik legnépszerűbb tartalma. Egy nő, aki azt állítja magáról, hogy Starbucks baristája, azt mondja, hogy folyamatosan sír a vécében, ezért pedig a durva vásárlók a hibásak.

Az alkalmazott, akit csak Avery néven ismernek a platformon, egy TikTok-videóban fogalmazta meg problémáit. 

A 17 éves lány augusztus 8-án tette közzé a klipet, amelyből kiderül, hogy az elmúlt másfél évben a michigani Starbucksban dolgozott.

A tinédzser TikToker megosztott egy rövid visszatekintést az első munkanapjáról, amelyben még ezt írta: 

Annyira izgatott vagyok, hogy a Starbucksban dolgozhatok. Végre ennek a nagy családnak a tagja lehetek, és állandóan ingyen kávézhatok.

Aver szembeállította a képet egy nemrégiben készült fotóval, amelyen az látható, hogy a kávézó padlóján kimerülve guggol. 

Én másfél év után, állandóan kimerülten, és egész nap a vécében sírva a goromba vendégek miatt. 

Avery nem árulta el, hogy pontosan milyen durva viselkedés miatt sír napi szinten, de a videóhoz a Starbucks több dolgozója is megjegyzéseket fűzött, akik hasonló érzéseket osztottak meg.

Négy éve vagyok ott, megerősíthetem, hogy ez nem változik

Itt dolgozva PTSD-t kaptam

– mondta egy ex-alkalmazott, anélkül, hogy elárulta volna, miért traumatizálta őket ennyire a kávézólánc.

Volt aki támadta a véleménye miatt

Persze nem mindenki értett egyet azzal, hogy a baristák élete nem egyszerű, amelynek hangot is adtak. 

Úgy csináltok, mintha a hülye kávék készítése a világ legnehezebb munkája lenne

– jelentette ki a rosszalló, amit Avery persze nem hagyott szó nélkül.

Szeretem a munkámat? Igen. Jó hely a Stabucks? Igen. De ettől még lelkileg kimerítő, és vannak dolgok, amiket ha lehetne, akkor megváltoztatnék.

Via