A carbonara spagetti az egyik legnépszerűbb olasz tészta a világon, és épp ezért millióféle verziója létezik. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el villámgyorsan, ráadásul úgy, hogy az íze azonnal Olaszországba repít majd.
Így készül a tökéletes carbonara spagetti
Hozzávalók:
- 35 dkg (olasz) szalonna apróra vágva
- 1 evőkanál só
- 1 csomag spagetti
- 5 nagy tojássárgája
- 1 nagy tojás
- 2 csésze finomra reszelt Pecorino Romano (de bármilyen más sajt is jó lehet)
- Frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
- Egy közepes serpenyőben, közepes lángon, időnként megkeverve süsd aranybarnára és ropogósra a szalonnát. Ha kész, tedd át a egy papírtörlővel bélelt tányérra.
- Közben egy nagyobb lábost tölts fel vízzel, tedd bele a sót és forrald fel. Dobd bele a tésztát, időnként megkeverve főzd al dente. Ha kész, szűrd le, de tegyél félre fél csésze tésztavizet.
- Amíg a tészta fő, egy nagy hőálló tálban keverd össze a tojássárgáját, az egész tojást és a sajtot, amíg össze nem áll.
- Azonnal tedd át a spagettit a tojásos keverékbe. Add hozzá a szalonnát és negyed csésze tésztavizet. Keverd össze, adj hozzá még 2-4 evőkanál tésztavizet, ha a szósz túl sűrűnek tűnik, amíg a sajt megolvad és a szósz sima lesz. Ízesítsd fekete borssal.