A sajtos makaróni, vagyis Mac and Cheese az amerikaiak egyik kedvenc kajája, de eredetileg Olaszországból indult, és meghódította mára az egész világot. Létezik mindenféle változata, gyors, instant, serpenyős és sütős is, sőt még mikróban is elkészítheted. Mindegyik isteni a maga módján, de mi most összegyűjtöttük neked a legfontosabb trükköket, amik segítségével tökéletes lesz a végeredmény!

A legjobb Mac and Cheese recept

Hozzávalók:
  • 500 g tészta
  • 150 g vaj
  • 70 g liszt
  • 1 l tej
  • só, bors
  • 1 nagy csipet őrölt szerecsendió
  • 2 tk mustár
  • 250 g cheddar sajt
  • 2 gerezd aprított fokhagyma
Elkészítés:
  • A tésztát sós vízben főzd elő, al dentére.
  • Készíts besamellt! Olvaszd meg a vajat, öntsd bele a lisztet, amikor felhabzott, mehet bele a tej, és keverd simára. Fűszerezd, vedd le a tűzről, végül szórd bele a sajtot is és keverd csomómentesre.
  • A tésztát adagold egy hőálló edénybe vagy tepsibe, borítsd rá az elkészült szószt, keverd össze alaposan, majd reszelj extra sajtot a tetejére. Dobd be a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

Így lesz tökéletes!

Nem mindegy, milyen tésztát választasz! Jól működnek a csőtészták vagy csavart verziók. Talán a legjobb a cavatappi, ami nem túl rövid, nem túl hosszú, pont elegendő szószt képes magába szívni, de nem lesz tőle szivacsos a végeredmény.

És a másik fontos tényező a mac mellett a cheese! Persze egy ízletes sajtból is tisztességes szószt lehet készíteni, de az az igazi, ha három különböző fajtát használsz. Egy jól olvadó, basic darabot, egy különlegesebb, erőteljesebb ízűt, és egy érleltebbet.

Via