Nőként talán az egyik legnagyobb kihívás, hogy megtaláljuk a megfelelő méretű melltartót. Biztosak vagyunk benne, hogy most igenlően bólogatsz, ugyanis világszintű probléma, hogy a nők nem megfelelő méretű melltartót viselnek. Persze most jogosan merülhet fel benned a kérdés, miért lehet és, na és persze, hogyan találhatod meg a számodra legjobban passzoló melltartót? Nyugi, elmondjuk! 

Egészségügyi panaszok

Először is tisztázzuk, miért van erre szükség: nos, ha nem megfelelő méretű melltartót viselsz, akkor az számos egészségügyi problémához vezethet, beleértve a megereszkedést, a nyak és hátfájdalmakat valamint a hegesedést. Ha ezt szeretnéd elkerülni, akkor még nem késő, viszont, akkor most jól figyelj. 

Ha nem megfelelő a méret

Katie Weir melltartó-szakértő elmondása szerint egy jobb minőségű melltartó, aker egy évig is kibírhatja, éppen ezért nagyon fontos, hogy a tökéletes méret mellett tedd le a voksodat. Mint mondja az új darabokat érdemes mindig a leglazább akasztón hordani, hiszen a mosás és viselés következtében úgyis nyúlani fog, így később biztosan szükség lesz a második és harmadik kampóra is. Katie szerinte viszonylag könnyű rájönni, ha nem megfelelő méretet viseled, ugyanis akkor szinte tuti, hogy a  kosárból kibuggyannak a cicijeid, a pántok pedig mindeütt bevágnak vagy éppen túlságosan lazák, így lecsúsznak. 

Mindenhol illeszkedjen

Katie elmagyarázta, hogy a pántnak szilárdnak kell lennie, de nem szabad, hogy a bőrödbe vágjon, valamint a melleknek mindenhol illeszkednie kell  a kosárba. Nem buggyanhatnak ki sem elől, sem pedig oldalt. Persze a mell méret kiszámítására létezik néhány praktika, viszont hiába tudod, hogy neked 80B-s melltartó kell, ha A és B üzletben tök más az a 80B. 

Próbáld fel!

Éppen ezért nagyon fontos, hogy ezen a kiegészítőn inkább ne spórolj: látogass el egy olyan üzletbe, ahol szakértői segítséget kaphatsz a vásárlás során, ahol felpróbálhatod a fehérneműt, hiszen csak így láthatod, tényleg úgy illeszkedik-e a testedre, ahogyan azt kell. 

(via)