Az internet népe azt kezdte el találgatni a Reddit fórumán, hogy milyen gyakran érdemes kimosni legféltettebb fehérneműnket. Abban a legtöbben egyetértettek, hogy a mindennapi tisztítás túlzás, de sokan átestek a ló túlsó oldalára.

az időjárástól és tevékenységtől is függ

Az sem mindegy, hogy a fehérneműt milyen célra használjuk: míg a sportmelltartót legtöbben egy alkalom után a szennyeskosárba dobják, a mezei daraboknak néha akár több hetet is adunk. Sokan az időjáráshoz igazítják a melltartó-mosást, hiszen míg nyáron egy nap alatt is könnyen le lehet izzadni, télen jóval tovább meg tudjuk őrizni a ruhadarab tisztaságát és frissességét. 

Csak akkor mosom ki mindennap, ha sportmelltartóról van szó, vagy egy forró és izzadós napon vagyok túl

- írta az egyik kommentelő. 

„ADDIG HORDOM, míg BÜDÖS NEM LESZ“

Voltak olyan kommentelők is, akik a végsőkig húzzák és halogatják a házimunkát, és csak akkor állnak neki, ha már nagyon muszáj. 

Ugyan már. Hetente vagy kéthetente mosok csak, akkor dobom be a gépbe a melltartót is. Mivel nem izzadok, általában addig viselem, amíg koszos vagy büdös nem lesz.

 - magyarázta. 

a frissen mosott ruha illata

Többen a frissen mosott ruha élménye miatt döntenek úgy, hogy minden használat után megtisztítják a melltartót.

Imádom a frissen mosott ruha illatát, és a melltartó amúgy is a testünkhöz ragad, tehát miért ne mosnám ki mindennap?

- fejtette ki egy másik hozzászóló. 

Gyakran mosni, de milyen áron? 

Bár a bőrgyógyászok ajánlása szerint minden 2-3. alkalom után ajánlott mosógépbe tenni, az egyik kommentelő viccesen megjegyezte:

Nem a bőrgyógyászok veszik a melltartóimat, amik kicsit sem olcsók. Kímélő programmal és ruhazsákban mosom, levegőn szárítva, de még így is roncsolódik.

- írta.

Kiváncsiak vagyunk a Te véleményedre is: általában milyen gyakran mosod ki a melltartód? Szavazz!

Szavazás

Via