A carbonara spaghettivel nem tudsz mellé lőni, ám ha a hagyományos verziót szeretnéd kicsit felturbózni, akkor ez a recept lesz a kedvenced!

Erre lesz szükséged a vargányás carbonara spaghettihez!

  • 15 gramm szárított vargánya
  • 50 gramm parmezán
  • 5 szál petrezselyem
  • 200 gramm spagetti
  • 100 gramm tejszínhab
  • 2 tojás
  • bors (frissen őrölt)

Hogyan készül a vargányás carbonara?

  • Áztasd a gombát 100 ml forró vízben, körülbelül 10 percig.
  • Közben reszeld finomra a parmezánt.
  • Mosd meg a petrezselymet, és töröld szárazra. Szedd le a leveleit és vágd apróra. 
  • A spagettit bő, forrásban lévő sós vízben főzd al dente-ig.
  • Keverd össze a tejszínt, a tojást és a parmezánból két evőkanállal.
  • A gombát szitán csepegtesd le, nyomkodd ki, és gyűjtsd össze a folyadékot.
  • A gombát vágd apróra.
  • A tésztát rövid ideig csepegtesd le, és tedd vissza a forró edénybe.
  • Keverd hozzá a tojásos, tejszínes keveréket, a gombavizet, az apróra vágott gombát, és a petrezselymet. 
  • Borssal ízesítjük, és a maradék parmezánnal megszórva tálaljuk. 

via