A carbonara spaghettivel nem tudsz mellé lőni, ám ha a hagyományos verziót szeretnéd kicsit felturbózni, akkor ez a recept lesz a kedvenced!
Erre lesz szükséged a vargányás carbonara spaghettihez!
- 15 gramm szárított vargánya
- 50 gramm parmezán
- 5 szál petrezselyem
- 200 gramm spagetti
- só
- 100 gramm tejszínhab
- 2 tojás
- bors (frissen őrölt)
Hogyan készül a vargányás carbonara?
- Áztasd a gombát 100 ml forró vízben, körülbelül 10 percig.
- Közben reszeld finomra a parmezánt.
- Mosd meg a petrezselymet, és töröld szárazra. Szedd le a leveleit és vágd apróra.
- A spagettit bő, forrásban lévő sós vízben főzd al dente-ig.
- Keverd össze a tejszínt, a tojást és a parmezánból két evőkanállal.
- A gombát szitán csepegtesd le, nyomkodd ki, és gyűjtsd össze a folyadékot.
- A gombát vágd apróra.
- A tésztát rövid ideig csepegtesd le, és tedd vissza a forró edénybe.
- Keverd hozzá a tojásos, tejszínes keveréket, a gombavizet, az apróra vágott gombát, és a petrezselymet.
- Borssal ízesítjük, és a maradék parmezánnal megszórva tálaljuk.