Itt az ideje, hogy megtanuld, hogyan tűnhetsz évekkel fiatalabbnak pár egyszerű sminktrükk segítségével!

Emeld ki a szemöldököd!

Sminkeléskor gyakran az arc közepére koncentrálunk, és megfeledkezünk a szemöldök formázásáról. Pedig a szemöldök az egyik legfontosabb terület, hiszen keretet ad az arcnak. A vastag, telt szemöldök fiatalít, míg a vékony szemöldök öregítheti az arcot. A szemöldök sminkelésekor azonban ügyelj a természetes megjelenésre. Jobb, ha távol tartod magad a vastag szemöldökceruzától! A természetes, fiatalos megjelenés érdekében egy nagyon vékony ceruzával rajzolj plusz szálakat!

Göndör pillák

A felfelé göndörödő szempillák kinyitják a szemed, és fiatalabbnak tűnsz. Ha természetesen nem göndörödnek a pilláid, akkor használj erre szánt eszközt, de csak finoman! Hosszabbtávú megoldás érdekében a szempillalifting is javasolt, ahol a pillákat gyönyörű ívben felfelé hajlítják, és tartósan rögzítik. Ez a megjelenés körülbelül négy-nyolc hétig tart. 

Ragyogjon az ajkad!

Sajnos az ajkak az évek során veszítenek térfogatukból, és vékonyabbnak tűnnek. Ezt viszont ellensúlyozhatod a megfelelő ajaksminkkel. Csak egy ultracsillogós szájfény kell, és máris teltebb, húsosabb ajkakat kapsz! A legjobb hatást akkor érheted el, ha highlightert viszel fel az ajkad közepére. A fény ugyanis ezen a ponton extrán visszaverődik, és az ajkak összességében teltebbnek tűnnek. A legjobb a rózsa és az őszibarack világosabb árnyalatait választani. A sötétebb barnás, szürkés vagy lila tónusok tabuk, ugyanis vékonyabbá teszik az ajkaidat, és idősebbnek tűnsz.

via