Ahány ház, annyi szokás. Na ez pontosan igaz a szem kihúzására, és a szemsminkekre is.

Mit okoz a rossz szemsmink?

Rengetegen vannak, akik egyáltalán nem úgy sminkelnek, hogy közben arra figyelnének, nekik mi áll a legjobban. A legtöbben úgy csinálják, ahogy másoknál látják, hogy a lehető leggyorsabb, legegyszerűbb módon elkészüljön a make up.

Pedig a tekinteted az arcod egyik legfontosabb része, amit ha helytelenül sminkelsz, akkor öregesebb, komorabb, gondterheltebb lehet a végeredmény. Most eláruljuk, melyik 3 hibát érdemes elkerülnöd ilyenkor!

A szemöldök kihagyása

Rengetegen vannak, akik hiába festik ki a szemüket, egyszerűen nem áll jól nekik. Kísérletezz, hogy rájöjj, biztosan a szemceruza és a tusvonal lesznek majd azok a megoldások, amelyek feldobják a megjelenésedet és a tekintetedet? Próbáld ki, hogy a szemedre csak minimális sminket raksz, akár csak egy szempillaspirált, ám a szemöldököd sokkal jobban kiemeled! Ugyanis néhány szemsminknél sokkal jobban számít az, hogy mi keretezi, mint maga az alkotás.

A halánték

A legjobb, ha nem csupán a szemöldöködig mész fel, hanem a halántékodig, és azt kezded el barnával kontúrozni. Ez olyan keretbe foglalja a tekintetedet, ami sokkal erősebben kiemeli, mint a szemceruza. A kerekített homlok pedig a legtöbb pasi szerint is kifejezetten szexi. A legnagyobb hiba kihagyni, mert ugyan az arcodat fested ilyenkor, mégis a szemsmink egyik meghatározó eleme.

Mindig csak a fekete?

Szinte mindenkinek fekete szemceruza lapul a nesszeszerében, pedig a legtöbbeknek nem ez az ajánlott. Nyiss a barna felé is, próbáld ki annak több árnyalatát! Lehet, hogy sokkal lágyabb és szebb eredményt kapsz, ha nem a fekete után nyúlsz, hanem egy sötétbarna, vagy egy mogyoróbarna színnel fested ki magadat.

via