Korábban már megmutattuk, hogyan festheted be otthon a szemöldököd, most pedig a szemöldök laminálásról esik pár szó. Na, de mi is az a szemöldök laminálás? Nos, eljárás nagyon hasonlít a szempillaliftinghez, aminek során a rakoncátaln szálakat egyenesre fésüljük, majd fixáló zselével a kívánt irányba állítjuk őket. Tehát a szemöldök laminálás ehhez hasonlatos, általában egy háromlépéses folyamatról beszélünk, amine ka célja, hogy vastagabb és dúsabb hatású legyen a szemöldök. Persze joggal merül fel a kérdés, otthon is meg tudod csináli? Igen, máris mutatjuk, hogyan! 

mire lesz szükséged?

Először is szükséged lesz egy szemöldök lamináló készletre, amit drogériákban, de a neten is be tudsz szerezni. Mi most a Revolution Brow Lamination Kit szemöldök lamináló szett használatát mutatjuk be, de a készletek általában hasonlóan működnek, de azért érdemes mindig elolvasni a leírásukat. 

Hogyan csináld? 

Első lépésben vidd fel a készletben található szemöldök rögzítőt a mikroapplikátorral. Fontos, hogy kizárólag tiszta szemöldökkel dolgozz, szóval az eljárás előtt mosd meg alaposan az arcod, különös tekintettel a szemöldök területére. Ezután a szemöldökkefe segítségével oszlasd el az oldatot és győződj meg róla, hogy az a szemöldök szőrszálait a gyökerektől a hegyéig beborítja. Érdemes lehet egy kis fóliával lefedned a szemöldököd, és így hagyd, hogy az oldat kifejtse a hatását, ez kb. 4-6 perc. 

Óvatosan töröld le 

Ha ez megvan, akkor óvatosan töröld le felesleges oldatot egy vattakorong segítségével. Ezután jöhet szemöldökfixáló, ezt szintén nagyjából 4-6 percig kell rajtahagyni, a felesleget pedig ismét töröld le egy vattával. Utolsó lépésben vigyél fel a szemöldökhidratálóból. Ugye milyen egyszerű? Bár ez nem lesz olyan tartós, mintha szakember csinálta volna, de néhány napig biztosan tündöklő lesz a szemöldököt. 

(via)