A szemöldök igencsak kényes dolog, a helyzet pedig az, hogy a nem megfelelő technikákkal bizony hatalmas beauty-bakikat lehetséges elkövetni. Most mutatunk neked 3 dolgot, amivel soha, de tényleg soha ne menj a szemöldököd közelébe. 

Hajlakk 

Miután szépen kihúztad a szemöldököt bizonyára te is szeretnéd az elkészült művet fixálni. Nos, sokan erre a hajlakkot javasolják, a kozmetikusok pedig sikítófrászt kapnak ettől az ötlettől, ugyanis ezzel a húzással konkrétan tönkrevághatod a szemöldököd. Igen, hirtelen jó megoldásnak tűnhet, hiszen fixálja a szőrszálakat és a rajta lévő festéket, de az eltávolítása nem túl egyszerű. Amikor le akarod szedni bizony nagyobb akadályokba ütközhetsz, ugyanis a hajlakk maradványai makacsul fognak ragaszkodni a szemöldökhöz, amiben a nagy erőfeszítések közepette csúnya károkat tehetsz. Elhullott szőrszálak maradhatnak az akció után, a végeredmény pedig...nos, igen rések a szemöldökben. Ezt jobb inkább elkerülni, már csak azért is, mert a hajlakk nem éppen bőrbarát. 

Túl közel a tükörhöz 

Logikusan azt gondolhatnád, hogy minél közelebb hajolsz a tükörhöz annál inkább látod azokat az apró szőrszálakat, amiknek mennie kell. Hát, ez nem egészen így van. Sőt, ha túl közel hajolsz egy tükörhöz, ami mondjuk még nagyítós is, akkor nem fogod pontosan látni, hogy a szemöldökszálak miként viszonyulnak egymáshoz, ráadásul szedés közben az eredményt sem látod, így pedig előfordulhat az ún. túlszedés. Ha nem akarod, hogy egy természeti katasztrófára hasonlítson az arcod, akkor a tükör maradjon tőled karnyújtásnira, így láthatod, mit is csinálsz pontosan. 

Túl sötét termékek

A szemöldökkel kapcsolatban a legtöbben azt a hibát követik el, hogy túl sötét színeket használnak rá. Ezzel viszont nagyon természetellenes hatást érsz el, ha nem vagy benne biztos, milyen színű szemöldökceruzát válassz, akkor vásárlásnál érdemes kikérned az eladó tanácsát. Ha netről rendelsz, kicsit nehezebb dolgod lehet, bár sok helyen már van lehetőséged arra, hogy feltölts magadról egy fotót, a rendszer pedig meghatározza neked, milyen színt érdemes választanod. Ha még így sem vagy biztos a dolgodban, dumálj egy kozmetikussal, biztosan szívesen segít majd neked. 

(via)