A szemöldökfestés alapvetően nem egy nagy ördöngösség, de azért van benne jó pár hibázási lehetőség, szóval mielőtt csak úgy, minden infó nélkül nekivágnál, inkább olvasd el a tippjeinket. 

Válaszd ki a festéket 

Vitathatatlanul ez a folyamat legfontosabb része. A piacon számos szemöldökfestő készlet található, így egy kicsit úgy érezheted, a bőség zavara nehezíti a dolgod. A vásárlásnál érdemes csekkolni az összetevők listáját, a szakértők egyébként azt javasolják, növényi alapú festéket válassz inkább, pláne, ha érzékeny, irritációra hajlamos a bőröd. 

 A megfelelő árnyalat kiválasztása

Ha már megvan, milyen festéket veszel, jöhet az árnyalat kiválasztása. Na, ez azért elég bonyoult lehet, pontosan emiatt fordulnak sokan inkább szakemberhez. Na, de azért nem kell kétségbeess: a kiválasztásnál fő szempont a bőröd árnyalata és persze a hajad színe. Sok oldalon már lehet feltöltött fotók alapján is keresést indítani, szóval dobj be magadról egy képet és hagyd, hogy a rendszer kiválassza neked a megfelelő árnyalatot. A szakértők javaslata szerint viszont az is jó megoldás lehet, ha mindig egy árnyalattal világosabbat veszel, mint ami az elképzelés, mert így tutira nem lesz túl sötét a végeredmény. 

Tesztelj 

Persze mielőtt felkennéd a szemöldöködre a festéket tesztelt a terméket a bőrödön, mondjuk a kézfejed egy pontján. Várj vele egy kicsit, ha allergiás vagy rá, hamar jele lesz, abban az esetben számodra ezen a ponton véget ér az otthoni szemöldökfestős buli. 

Készítsd elő a szemöldököt 

Ha azonban minden okés, a festés előtt még fontos, hogy előkészítsd a szemöldököd. Szóval mindenek előtt radírozd át az arcod, így minden szennyeződést és elhalt hámsejtet el tudsz távolítani a bőrödről. Természetesen a szemöldököd se hagyd ki. Ha ez megvan, akkor öblítsd leaz arcod langyos vízzel és alaposan töröld meg. Ezután szemöldökkefével fésüld át a szemöldököd. 

Jöhet a festés 

A festéket keverd össze hidrogén-peroxiddal. Arányokat direkt nem írunk, ugyanis minden otthon használatos szetten találsz pontos leírást. Feltétlenül ezt kövesd. Ha kikeverted, akkor ecsettel vidd fel a festéket a szemöldöködre, apró lépésekben, nehogy a szemedbe cseppenjen.

Az idő kérdése 

A végső szín sokban függ attól is, mennyi ideig hagyod rajta a festéket. Ezzel kapcsolatosan is fogsz találni infókat az útmutatón. Egy valami fontos nagyon, mindkét szemöldöködön ugyanannyit legyen a festék. 

Mosd le 

Ha letelt az idő, akkor egy vattakorong segítségével mosd le a festéket, végül pedig vízzel öblítsd le a területet és már kész is. 

(via)