Az utóbbi időben több olyan sminktrükk terjedt el az interneten, amivel állítólag még szebb és hibátlanabb lehet az arcunk. Ezek között vannak egyszerű sminktippek és bonyolultabb praktikák is – abban azonban egyetértenek a sminkesek, hogy highlighterek használatával vigyázni kell, mert éveket öregíthetünk vele magunkon, ha nem megfelelően használjuk őket! 

A highlighter használatával nem árt vigyázni

A highlighter, azaz az arcfényesítő szuper termék, mert extra fényesség ad az amúgy fakó, élettelen, sápadt arcbőrnek és úgy ragyogtatja meg az arcot, mint semmi más! Por, púder, krém és folyékony, ecsetelős formában is árulják, melyek között nem sok különbség van, ezért érdemes azt választani, ami a legjobban beválik a számodra.

A highlightert általában az arc (és persze, a test) azon pontjaira szokták használni a sminkesek, melyeket szeretnének kiemelni és hangsúlyozni. Ilyen például az arccsont felső része, az orrnyereg, a száj felső része, valamint a kulcscsont. Van azonban egy olyan része az arcunknak, ahová semmiképpen sem érdemes belőle rakni mert akár +5-10 évvel is öregíthet ez a sminktermék

Az arcod ezen pontjára soha ne tegyél highlightert

Ez a pont nem más, mint a szemöldök alatti és a felső szemhéj feletti rész, amit sokan szoktak metálfényű highlighterekkel hangsúlyozni. A sminkesek szerint viszont ez a highlighteres módszer évekkel öregítheti az arcunkat, mert összenyomja a tekintetet.

TikTok/@simply.shira
TikTok/@simply.shira

A fenti képen például egy sminkes szemlélteti, hogy az arcának a jobb oldala mennyivel idősebbnek tűnik a bal felénél, csak azért, mert a szemöldöke alá metálfényes highlightert tett. És tényleg! A sminkes sokkal jobban néz ki úgy, hogy az arca bal oldalán nincsen a felső szemhéja fölött highlighter – valószínűleg téged is öregít ez a trükk, csak még soha nem vetted észre!

Via