A jó frizura fél siker. Önbizalmat ad, olyan képet mutathatsz vele magadról, amilyet szeretnél. Divatossá tesz, na és segít, hogy mindig az alkalomhoz illő lehess. Ám ha rosszul választasz, akkor öregíthet is. Mutatjuk, melyik három frizurával nézel ki a korodnál évekkel idősebbnek. 

Egyhosszvágás

Ha úgy döntesz, hogy szeretnél egy új frizurát, akkor a legjobb amit tehetsz, hogy minél inkább a volumenre fókuszálsz. Arra, hogy hogyan lehet látványos, divatos, könnyed, mégis tartással rendelkező. Az egyhosszvágás nagyon látványosan emeli ki a vonásokat, felerősíti azokat, így a ráncokat is. Ha viszont lépcsőzetes, úgynevezett tépett frizurád van, az sokkal kiegyensúlyozottabbá teszi az arányokat. 

A felül hangsúlyos

Ügyelj arra, hogy a frizurád volumenje főleg annak tetején, a töveknél helyezkedjen el. Ha fent lapos, alul viszont szerteágazó a haj, akkor az lefelé húzza az arcodat, nem csoda, hogy öregebbnek tűnhetsz vele. Ideje, hogy balance-ba állítsd a tetejét és az alját. 

Egyenes vs. göndör?

Az egyenes haj, csak úgy mint az egyhosszvágás, mindig a vonásokat hangsúlyozza. Ezzel szemben a göndör tincsek lágyítják az arcot, ami egyfajta fiatalító hatást is garantál. 

Lássuk videóban, példákkal, fotókkal szemléltetve a fenti elméleteket: