A diéta alapvetően a szokásostól eltérő étrendet jelent, de a legtöbben tipikusan azért változtatják meg az étkezési szokásaikat, mert le szeretnének fogyni. Emellett azért persze egy sor más oka is lehet annak, hogy az ember ideiglenesen vagy véglegesen módosítja az étrendjét: van, aki egy betegség miatt kényszerül erre, más erkölcsi/környezeti okok miatt dönt a vegetáriánusság vagy vegánság mellett, megint más vallásos meggyőződése vagy a hite miatt kerüli bizonyos ételek fogyasztását. Na ebben a kvízben ezekről nem lesz szó (egy pici kivétellel), most a fogyókúrás célú diétázás lesz a fő témánk!

Diéták kvíze

A testpozitivitás korában a diéták nem tűntek el, csak a mögöttük meghúzódó motiváció let más. Manapság már arra buzdítanak mindenkit, hogy fogadja el önmagát, hiszen minden test szép. Csak azért, mert más a testalkatod, nem kell sanyargatnod és főleg nem gyűlölnöd önmagadat, sőt: mutasd meg bátran, hogy ki vagy, milyen vagy!

Persze ettől még tartozol magadnak annyival, hogy kihozd a lehetőségeidből a legjobbat, és ebbe beletartozik az is, hogy egészségesen étkezel. Szóval a legyél a legfittebb önmagad, de ne azért, mert mások ezt mondják vagy mert így fogsz tetszeni a férfiaknak – hanem saját magadért! Az egészséges életmód ideális esetben nem egy ránkkényszerített kínszenvedés, hanem egy boldog és tudatos választás. Hogy mi az ideális testsúlyod és hogy azt hogyan éred el, az rajtad múlik.

Persze a diétázás nagy biznisz is így egyben, így rengeteg módszer kering a köztudatban arról, hogy hogyan tudja az ember leadni a felesleges kilókat. Ezekről a módszerekről teszünk fel 10 kérdést az alábbi kvízben. Teszteld magad: hány kérdésre tudod a választ? Mindig 4 válaszlehetőség közül válaszd ki az egyetlen helyeset!

Ha tetszett a játék...

...akkor maradj még velünk! Ma egy olyan képes személyiségtesztet ajánlunk a figyelmedbe, amiben abból, hogy hogyan ülsz, érdekes dolgot tudhatsz meg a személyiségedről. De ha maradnál a tippelős-feleletválasztós kvízeknél, alább az oldal alján ajánlunk még hármat!