Az egyik kedvenc ételed a palacsinta, de nem tudod, hogyan készíthednéd el vegán kivitelben? Nyugi, Ipsits Anita életmód-szakértő csodálatos, vegán receptjével neked is pikk-pakk sikerülni fog. 

Nagyon hamar kész 

Ráadásul sokat vacakolnod sem kell vele, hosszú bevásárlólistákra sem lesz szükséged, ugyanis a vegán – elképesztően finom – palacsinta mindössze négy, könnyedén beszerezhető összetevőből áll. 

Hozzávalók 5 db palacsintához:

  • 100 g köles alapú palacsintapor
  • 6 g négyszeres erősségű édesítőszer
  • 1 g só
  • 300 g szobahőmérsékletű víz (vagy cukormentes mandulaital)

Elkészítés

Mérd ki a vizet, add hozzá a sót és az édesítőt (vagy sós palacsinta készítenél, akkor csak a sót), majd add hozzá a 100 gramm lisztkeveréket, ezután pedig kézi habverővel dolgozd el csomómentesre. Ezután a masszát hagyd pihenni úgy 5 percig. Közben fújd ki olajjal a palacsintasütöt, és melegítsd fel közepes hőfokra. Ha ez megvan, akkor mehet is az első adag massza a serpenyőbe. Az első oldalát kb. 2-2,5 percig süsd, a másikat maximum 1 percig. Megfordítani akkor fogod tudni, amikor a tészta széle szépen penderedik. Azonban vigyázz, ne legyen túl forró a palacsintasütő, mert úgy apró lyukak keletkezhetnek a palacsintatésztán. Mondjuk ez az ízéményből mit sem von le. Tetszett a recept? Akkor további finomságokért látogass el Anita TikTok oldalára